de Ana Trifan
Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.
Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (IX)de Ana Trifan
Din ce aveţi prin frigider - ouă, un rest de caşcaval, ciuperci, cârnăciorii picanţi care n-au fost mâncaţi la ultimul grătar - puteţi încropi checuri-aperitiv. Acestea sunt gustoase şi se prepară, de cele mai multe ori, rapid. În plus, arată ca şi cum v-aţi fi dedicat o zi întreagă în bucătărie numai acestui fel de mâncare, iar familia şi oaspeţii vă vor aprecia cu siguranţă.
Read more: Checurile-aperitiv: rapide şi savuroasede Ana Trifan
Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.
Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (VIII)de Ana Trifan
În a şasea zi a lunii ebraice Sivan, evreii sărbătoresc Shavuotul, cunoscut şi sub numele de „Sărbătoarea recoltei”. În calendarul nostru, aceasta începe la 18 mai, odată cu apusul soarelui, şi se încheie la 20 mai. Cu această ocazie, evreii marchează momentul dăruirii Torei (cartea fundamentală a religiei iudaice), dar şi aducerea primelor fructe la templu. Casele şi sinagogile sunt împodobite cu iarbă şi flori, ce amintesc de recolte şi natură, dar şi de Muntele Sinai, pe care se aflau evreii la dăruirea Torei. Prima masă festivă de Shavuot are la bază produsele lactate, în cinstea Israelului, pământul unde curge „lapte şi miere”. Iată câteva reţete delicioase, pe care evreii le gătesc de Shavuot, şi pe care le puteţi încerca pentru un prânz sau pentru o cină.
Read more: Masa cu lactate, de sărbătoarea evreiască Shavuotde Ana Trifan
Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.
Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (VII)de Cătălina Rafailă
Mexic este una dintre ţările cu trecut savuros. Aici s-au inventat unele dintre cele mai delicate turte, dar şi cele mai iuţi preparate cu sos. Amintim câteva dintre ele, adoptate de restaurantele cu specific internaţional, ca fiind adevărate opere de artă.
Read more: O călătorie gastronomică în Mexicde Ana Trifan
Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.
Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (VI)de Ana Trifan
Pentru un mic dejun delicios, dar şi pentru a vă impresiona oaspeţii, la o masă mai deosebită, cu aperitive gustoase şi frumos ornate, puteţi prepara, rapid şi cu ingrediente aflate mai mereu la îndemână, tartine cu diferite paste.
Read more: Paste delicioase pentru tartinede Ana Trifan
Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.
Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (V)de Ana Trifan
Ceapa şi usturoiul verde, ştevia, spanacul, cartofii noi, pătrunjelul şi mărarul vă pot fi aliaţi de nădejde în preparea unor delicioase omlete de primăvară. Sunt proaspete şi uşoare, numai bune pentru a vă asigura un mic dejun sănătos, dar consistent.
Read more: Omlete delicioasede Ana Trifan
Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.
Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (IV)de Cristina Tache
O soluţie foarte bună pentru o gustare săţioasă şi sănătoasă, prunele uscate sunt şi o sursă excelentă de energie. Au un conţinut bogat în calciu, fibre, fier dar şi vitamine. Pot fi consumate în stare naturală sau folosite pentru prepararea unor mâncăruri delicioase. Dacă vă tentează un preparat cu fructe uscate, încercaţi următoarele reţete.
Read more: Reţete cu prune uscatede Ana Trifan
Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.
Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (III)de Cristina Tache
Asirienii, chinezii şi egiptenii consumau praz pentru că era considerat o legumă cu puteri miraculoase. Bogat în vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E şi C, este şi o rezervă de minerale esenţiale (calciu, magneziu, zinc). Are calorii puţine, fiind potrivit în curele de slăbire, pentru prevenirea celulitei, dar şi ca diuretic şi laxativ. Pentru a beneficia din plin de aceste proprietăţi, vă propunem câteva mâncăruri uşoare cu praz.
Read more: Reţete cu prazde Ana Trifan
Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.
Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (II)de Mariana Borloveanu
- Cine face pască în casă va simţi binecuvântarea Învierii
Pasca este preparată în Ajunul Învierii. Ea se taie în bucăţele mici, se pune în pacheţele şi se duce la biserică pentru a fi sfinţită. Apoi ajunge acasă, unde este păstrată, pentru a-i face pe credincioşi părtaşi binecuvântării lui Dumnezeu, având puterea de a alunga bolile şi necazurile.
Read more: 3 reţete tradiţionalede Cristina Tache
Mulţi dintre noi abia aşteaptă venirea toamnei pentru a se delecta cu un porumb copt sau fiert. Însă, pentru că suntem abia la început de primăvară, de ce să nu ne bucurăm de gustul porumbului fie el şi din conservă. Folosit cel mai des ca ingredient în salate, acesta poate fi şi un preparat de bază. Iată câteva propuneri cu care vă puteţi încerca talentele culinare.
Read more: Reţete cu porumbde Ana Trifan
Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.
Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (I)de Ana Trifan
Într-un studiu publicat recent, celebra revistă Forbes a desemnat cele mai sănătoase bucătării din lume. Cercetările au fost conduse de nutriţionistul Harley Pasternak, cunoscut la Hollywood pentru „Dieta celor cinci factori” şi pentru stilul de viaţă sănătos pe care-l promovează. Pasternak şi-a bazat cercetările pe observaţiile sale făcute în călătoriile prin lume, dar şi pe statistici privind speranţa de viaţă şi indicele de obezitate ce reflectă obiceiurile sănătoase, când vine vorba despre mâncare, ale unei ţări. Specialistul a ajuns la concluzii foarte interesante şi a recomandat din toată inima împrumutarea unor anumite trucuri dietetice din cultura popoarelor analizate. Mai jos aveţi o listă cu cele mai sănătoase bucătării din lume:
Read more: Cele mai sănătoase bucătării tradiţionalede Cristina Tache
De multe ori suntem atât de grăbiţi, încât nu mai avem timp să preparăm o mâncare „ca la mama acasă” şi cumpărăm un sandviş de la fast-food sau alte astfel de alimente nu foarte sănătoase. Pentru cei grăbiţi, dar care vor totuşi să se delecteze cu o mâncare bine gătită, propunem următoarele reţete uşor de preparat la cuptorul cu microunde.
Read more: Minuturi la microunde (IX)de Cristina Tache
Desertul este, fără îndoială, cea mai apreciată parte a unei mese. Reţete complexe sau rapide de prăjituri, budinci, torturi sau îngheţate sunt disponibile pentru oricine, chiar şi pentru cei care ţin post. Această perioadă de curăţire trupească şi sufletească nu este una în care trebuie să vă abţineţi de la o prăjitură delicioasă. Există destule reţete de dulciuri de post cu care să vă delectaţi. Iată câteva variante.
Read more: Dulciuri de post