de Cristina Tache
Mustul este o delicatesă a toamnei. Pe lângă gustul său deosebit, datorită conţinutului bogat în antioxidanţi, minerale şi vitamine, mustul are un efect tonic şi detoxifiant. Pentru că este bogat şi în fermenţi, mustul poate fi considerat un probiotic. Mustul şi vinul se pot combina cu diverse ingrediente şi pot oferi o varietate de băuturi delicioase, tocmai bune pentru o seară lungă de toamnă. Read more: Băuturi delicioase pentru seri tomnaticede Cristina Tache
Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie. Read more: Cuţitele de bucătărie (V)de Cristina Tache
Odată cu venirea toamnei, fiecare gospodină începe să pregătească borcanele cu murături şi cu gemuri pentru sezonul rece. Deşi găsim în comerţ absolut tot ce ne dorim, indiferent de anotimp, nimic nu se compară cu o dulceaţă sau cu un compot preparat în casă, cu ingrediente naturale. De aceea, noi vă propunem să vă umpleţi cămara cu câteva conserve pentru iarnă, delicioase şi uşor de preparat. Read more: Conserve pentru iarnăde Cristina Tache
Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie. Read more: Cuţitele de bucătărie (IV)de Cristina Tache
V-aţi gândit vreodată că puteţi folosi diverse seminţe pentru a prepara mâcăruri delicioase? Se ştie, seminţele sunt utilizate în anumite diete sau în scop terapeutic, dar, cu ajutorul lor, puteţi pregăti tot felul de bunătăţi. Noi vă recomandăm câteva reţete: Read more: Reţete cu seminţede Cristina Tache
Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie. Read more: Cuţitele de bucătărie (III)de Cristina Tache
Prunele sunt o sursă de sănătate, întrucât conţin numeroase substanţe nutritive importante pentru organism. Acestea se pot consuma proaspete, deshidratate, sub formă de gemuri sau de compoturi, dar şi ca bază pentru diverse băuturi spirtoase. Vă dezvăluim în acest articol câteva dintre cele mai delicioase reţete pe bază de prune, cu speranţa că vă vor încânta şi completa meniurile zilnice. Read more: Mici delicii de toamnă: prunelede Cristina Tache
Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie. Read more: Cuţitele de bucătărie (II)de Cristina Tache
Pepenele roşu, harbuzul sau lubeniţa, cum este cunoscut el în diferite regiuni ale ţării, are un gust deosebit, dar şi numeroase beneficii pentru organism. Poate fi folosit cu succes în cure de slăbire, apără organismul de afecţiuni oftalmologice, de acnee sau de calculi biliari. Pentru că vara s-a sfârşit, vă propunem să prindeţi „ultimul tren” şi să încercaţi câteva reţete cu pepene. Read more: Reţete cu pepene roşude Cristina Tache
Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie. Read more: Cuţitele de bucătărie (I)de Cătălina Rafailă
Pentru gurmanzi, Franţa este o adevărată provocare, fiind considerată ţara cu cea mai rafinată bucătărie, dar şi cu cele mai echilibrate diete. Vă propunem un meniu cu specific franţuzesc, pentru a vă îmbogăţi experienţa culinară şi pentru a descoperi gustul unei cine pariziene. Read more: Meniu franţuzesc: absolut deliciosde Elena Şerban
- Bucate de Cartea Recordurilor
Cea mai mare brioaşă cu vanilie din lume a fost coaptă la mijlocul lunii august de un grup de cofetari din Michigan, Statele Unite. Prăjitura a cântărit nu mai puţin de 550 kg şi a fost ornată cu câteva zeci de kilograme de glazură roz, după ce a fost coaptă mai bine de 12 ore. Read more: Uriaşa brioşă cu vaniliede Cristina Tache
Roşia a fost descoperită în Mexic şi a fost adusă de navigatorii spanioli în Europa în secolul al XVI-lea. A devenit cunoscută datorită bucătăriei italieneşti. Este o legumă gustoasă, dar şi bogată în substanţe nutritive. O roşie acoperă peste 20% din necesarul zilnic de vitamina C. Este recomandată în curele de slăbire, deoarece are o valoare energetică scăzută (15 calorii la 100 g). Pentru că încă mai găsim roşii autohtone proaspete, vă propunem să vă bucuraţi de proprietăţile lor uluitoare, încercând următoarele reţete: Read more: Reţete delicioase cu roşiide Cristina Tache
Şerbetul este o dulceaţă de origine orientală, ce se serveşte cu multă apă. În vechime, musafirului obosit de drum i se oferea un pahar cu apă rece cu o linguriţă cu şerbet înăuntru. Şerbetul are la bază apă, zahăr şi diverse arome şi culori, funcţie de ingredientele folosite. Cele mai răcoritoare sunt şerbeturile din fructe. Vă invităm să încercaţi câteva reţete delicioase, uşor de preparat. Read more: Reţete de şerbeturi cu iz orientalde Claudia Stan
- Bucate de Cartea Recordurilor
În decembrie 2008, la Bucureşti, 25 de persoane au pregătit în Piaţa Constituţiei un cârnat afumat uriaş, ce a măsurat 392 m lungime. Read more: Cel mai lung cârnat afumat din lumede Cristina Tache
Originară din India, vânăta a fost adusă în Europa în secolul al XV-lea. Încă de atunci i-au fost recunoscute extraordinarele proprietăţi nutritive şi terapeutice. Conţine multe minerale şi vitamine şi ajută la ţinerea sub control a colesterolului. Vinetele au o valoare energetică redusă, iar studiile recente au arătat că au o puternică acţiune anticancerigenă. De asemenea, sunt deosebite pentru că îşi păstrează proprietăţile nutritive chiar şi atunci când sunt preparate termic. Vă propunem câteva reţete deosebite şi gustoase pe bază de vinete. Read more: Reţete cu vinetede Claudia Stan
- Bucate de Cartea Recordurilor
La 9 mai 2009, bucureştenii, care au venit cu mic, cu mare în Parcul Izvor la Campionatul Internaţional de Gătit, au fost martorii unui nou record culinar stabilit de români. Read more: Cea mai mare omletă ţărănească din lumede Cristina Tache
Ce poate fi mai plăcut într-o zi călduroasă de vară decât un ceai aromat? Englezii cunosc secretul după-amiezilor liniştite în care servesc ceaiul de la five o’clock (ceaiul de la ora 17:00, o veche tradiţie britanică, păstrată cu sfinţenie până în zilele noastre). Dar nu doar ei se bucură de aceste mici plăceri, ci şi indienii, chinezii, japonezii, ruşii sau africanii. Există sute de reţete de ceaiuri, care mai de care mai aromate şi mai gustoase, perfecte pentru a încheia o zi de muncă agitată. Vă propunem câteva dintre aceste reţete, care să vă îndulcească zilele lungi de vară. Read more: Ceaiuri pentru amiezi plăcute- Bucate de Cartea Recordurilor
La 26 iunie 2007, sibienii au realizat cea mai lungă tartă din lume! Prepararea uriaşului desert a început la ora 6:00 şi s-a încheiat abia în jurul orei 13:00. Read more: Cea mai mare tartăde Cristina Tache
În zilele călduroase de vară avem nevoie de energie şi de ceva care să ne răcorească. Fructele şi legumele verii sunt tocmai bune pentru pregătirea unor băuturi pline de vitamine, ce ne pot scăpa de arşiţa de afară. Încercaţi-le! Read more: Reţete de băuturi nealcoolice- Bucate de Cartea Recordurilor
La 1 decembrie 2008, sute de credincioşi veniţi la Braşov pentru a întâmpina moaştele Sfântului Andrei au avut parte de o mare surpriză: o colivă de cinci tone, închinată tuturor sfinţilor martiri pomeniţi de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Preparatul a fost realizat de zece bucătari militari în 24 de ore, din 1.500 kg de grâu, 2.500 litri de apă, 400 kg de zahăr, 500 kg de stafide, 150 kg de cacao, 25 litri de esenţă de rom, 220 kg de bomboane şi câteva sute de pliculeţe cu zahăr vanilat. După stabilirea recordului, coliva a fost împărţită enoriaşilor.