Main menu

header

741 2 1Cred în vorbele din bătrâni şi mai cred în zicala care zice că omenia, în zilele noastre, este o întâmplare, un fapt măreţ, care trebuie scos în evidenţă. Iar omenia aceasta pe care o tot trâmbițez eu nu stă în câteva fraze, ci în gesturi precise, în fapte care ne arată că nu suntem singuri pe acest pământ, că vrem semeni și prieteni și că bunătatea nu e ceva venit de pe altă lume. De ce oare, dacă putem fi buni și calzi, să nu o facem? De ce să nu arătăm și altora că suntem altruiști?

În viața mea, în toți anii aceștia de până acum, am trăit lucruri și-am văzut oameni. Unii m-au schimbat, alții mi-au oferit lecții și continuă să mă surprindă zilnic. Ați fi uimiți dacă v-aș spune că revelațiile cele mai puternice vin de la cei simpli, care trăiesc altfel bucuriile, care văd cu ochii sufletului fiecare gest mic, fiecare tresărire a unor gesturi. Am crescut înconjurat de omenie. Mereu am spus că sunt un norocos, la propriu. De fapt cred în principiul acesta, fără noroc, fără determinare și fără momente prinse în conjuncturi potrivite, viața nu are același farmec.

Dar ce vreau eu să vă spun este că omenia nu costă. Omenia nu ține de reguli, nu ține de drăgălășenii. Ea nu se învață la marile școli și nici nu se dă pe datorie. Fie este la pachet, fie nu! Numeroși oameni cu inimă de aur mi-au apărut în cale și mi-ar fi necesare vreo zece editoriale ca să pot vorbi despre toți, laolaltă, pentru că fiecare a venit cu împlinirile sale, cu reușitele și nimeni nu și-a pus pe tapet sufletul măreț. Acesta-i și secretul omeniei - acela de a fi tu indiferent de ceea ce faci, oferind din tine, părți, cu toată voința, încrederea și înțelegerea!

Mă opresc azi la una dintre persoanele care mă cunosc de mulți ani, de când eram la începuturi și cochetam cu televiziunea. Pe-atunci, dincolo de orice altceva, la Constanța, mi-a strâns mâna și mi-a zis că are încredere în mine, iar asta mi-a dat aripi să zbor. Este vorba despre un om sensibil, exemplu la acest capitol, un om vertical, care reușește să facă zilnic minuni cu cei din jur, prin bunătatea sa - doamna Elena Stroe din Constanța. Personalitate a orașului, cu numeroase proiecte de succes desfășurate în toți acești ani, doamna Stroe nu s-a schimbat.

Nu e o celebritate, este un om dedicat frumuseții sufletului, dar despre care vreau să vă spun doar că trăiește și respiră prin bucuriile pe care le face celorlalți. Căldura sufletului său ajunge să frigă la un moment dat și nu exagerez cu nimic. Mai există, da, credeți-mă, și persoane care cunosc aceste sentimente și care, dezinteresat, te susțin, te apreciază și te înțeleg. Efectiv, țin enorm la dânsa, fiindu-mi ca o mamă și chiar dacă nu ne auzim prea des, e alături de mine din umbră, arătându-mi că omenia nu are margini.

Recent, și-a pus la dispoziție pentru noi, echipa TVR, în plin sezon estival, hotelul său, care deși este o enclavă veche de dinainte de ’89, a reușit să o aducă la liman și să fie azi un hotel cochet, cu personal primitor, curățenie exemplară și multă dragoste - CRISTALUL din Cap Aurora, pe care vi-l recomand cu căldură, fiind excelent la raportul calitate/preț.

Cu ajutorul ei am reușit să realizăm show-ul estival „DRAG DE MAREA MEA!“, care are premiera vineri, 2 iunie, de la ora 17:45, pe TVR 2, cu invitați de colecție și muzică bună! Doamna Elena Stroe nu vrea să iasă niciodată în evidență și mi-a demonstrat de nenumărate ori, iar pentru asta îi mulțumesc deschis, că a fi om nu e de ici, de colo și că sufletele înalte au mereu, în preajma lor, bunătate, seninătate și puterea de a face ca viața lor și a celorlalți să fie mai deplină. Nu-i greu să fim oameni dacă înțelegem că doar așa putem fi cu adevărat înalți! Omenia este lecția vieții și merită examenul suprem! Fiți buni, e cea mai bună variantă din voi!