Main menu

header

751 2 2Nu am foarte mulți prieteni printre artiști. De obicei aceste relații sunt greu de întreținut între noi, iar oamenii nu sunt, de fiecare dată, așa cum mi-ar face mie plăcere să-i văd, altruiști și sinceri. Dar chiar și așa, în ultimii ani, m-am apropiat de câteva suflete speciale, care-s pe aceeași lungime de undă cu mine, care raționează la fel și care iubesc frumosul, trăindu-l cu toată dăruirea. Printre ele, minunata Marina Florea. Ne-am cunoscut prima și prima oară în anii ’90, atunci când eu, un puștan, luam ore cu maestrul George Grigoriu, cel care a lansat-o și pe ea.

Îi știam, desigur, toate șlagărele de până atunci, ea fiind un star al vremii, cu succese și cu o atitudine specială. Modestă, cu zâmbetul ei și cu buna dispoziție, mi-a dat încredere și m-a făcut să înțeleg că artiștii mari nu sunt veniți neapărat de undeva de pe altă lume, ci sunt la fel de simpli. Ba, mai mult, m-a pus pe gânduri și mi-am zis că așa trebuie să fiu și eu dacă ajung sus - sociabil, deschis, dezinvolt și plin de umor! După ani și ani, Marina a devenit parte a proiectelor mele, iar asta ne-a adus mai aproape și-am cunoscut-o mai bine. Rar caractere ca și-al ei.

Nu epatează, nu caută atenție, nu vrea lauri pentru nimic. Are simplitate, chiar dacă ascunde un glas fenomenal și-un repertoriu pe măsură, din anii ’80 până azi. Are demnitate și nu acceptă atunci când simte că undeva nu-i locul ei. Nu-și vorbește colegii de rău și, indiferent de situație, e împăciuitoare, are o vorbă bună pentru orice și caută să găsească mereu motive pentru a râde, a dansa, a se veseli. E bună dispoziție la pachet cu sensibilitate, e un coleg minunat de drum și de scenă, pe care poți să te bizui și care face într-un fel, nu știu cum, să-l îndrăgești pentru tot.

751 2 3Discretă, implacabilă, vulcanică, Marina este tipul de artist universal, capabil să-ți cânte ore întregi, diverse stiluri muzicale, pe care le-a și abordat cu succes în activitatea sa. Vocea Marinei este inconfundabilă, puternică, ușor de recunoscut, aducând fiecărei piese interpretate pe parcursul anilor un plus de valoare. Cu numeroase șlagăre, a definit o generație, al cărei simbol incontestabil este. Timbrul său a uimit, iar atitudinea a făcut să ajungă un brand.

Marina e energie pură, exuberanță, putere combinată cu emoție, diversitate, având în repertoriul de peste 30 de ani melodii de colecție, piese de linie, șlagăre, capodopere ale românilor, dar și cântece moderne, în conformitate cu perioadele în care-au fost lansate, precum și cover-uri și piese din folclor. Sunt onorat că-i sunt prieten și că am putut da naștere, în ultimii ani, mai multor duete speciale, omagii pentru marii compozitori, de la Grigoriu la Kirculescu, vocile noastre potrivindu-se de minune! Marina mă surprinde mereu cu voia sa bună, cu tehnica vocală, desăvârșită în ani și cu minunata sa colecție de cântece, poate cea mai de preț bogăție, cea care va rămâne României, la capitolul important, scris cu majuscule - MARINA FLOREA, vocea cu suflet!

Oamenii nu văd, de cele mai multe ori, dincolo de cortină, de scenă. Marina Florea este cu adevărat o artistă a vieții, pentru frumusețea felului său de-a exista, pentru onestitate, pentru destinul greu pe care l-a parcurs cu putere, pentru că niciodată nu s-a plâns, pentru că are grijă de ai săi, pe care-i iubește nespus, pentru faptul că e o forță care străbate timpul. Iar pentru cei care nu-i cunosc suficient repertoriul, ar face bine să-l caute cât mai curând pe YouTube sau în magazinele de specialitate, căci a lansat la finalul anului un album Best of de colecție! Marina, îți mulțumesc pentru prietenie, pentru seriozitate, pentru discreție și pentru bucuria ta de-a fi, oricând, oricum!