Main menu

header

787 2 1Tare mi-e drag să văd în România mea oameni care nu au opreliști în definirea unui ideal. Și nu mă refer la vedete sau la persoane care apar la televizor sau fac artă. Există în țara asta a noastră eroi tăcuți, în banca lor, care-și văd de treabă și care luptă să facă lucruri frumoase, să impună calitate și să supraviețuiască pe o piață în care la orice pas ți se oferă câte-un obstacol pentru a te opri și-a înceta. Și-mi face o plăcere nebună să scriu despre ei, pentru că sunt simpli și decenți, iar dacă ar exista mai mulți ca ei, să-și vadă de felia lor, țara asta ar avea mai mult de câștigat.

Astfel de oameni sunt prietenii mei din familia Ciupilan. Cu ce sunt ei speciali? Dincolo de omenie și de ospitalitate, ei și-au dedicat viața afacerii lor, și-au trăit acolo, au devenit una cu angajații, au pus umărul și-au făcut din fiecare zi o definiție a anduranței și-a bunei măsuri. Dețin, de peste 20 de ani, afaceri în domeniul carmangeriei, în zona Hușiului, au și-un salon de evenimente unde fac spectacole și manifestări de înaltă ținută, iar de vreo câțiva ani au lansat linia de produse BONEO HUȘI, mezeluri și produse din carne de cea mai bună calitate, realizate după rețete vechi.

Nu ies în evidență și muncesc zi de zi, de dimineață până noaptea. Sunt aproape de toți cei care au nevoie de ei și nu ezită să ajute. O fac dezinteresat, fără să pună întrebări, fără să fie indiscreți și fără să ceară ceva înapoi. Și-și iubesc țara și pământul și au grijă ca toți cei din comunitatea lor să aibă parte de tot ce-i mai bun. Dar vreau să spun despre ei că dețin o calitate pe care eu nu o mai regăsesc la mulți - se lasă pe ei pentru alții. Sunt ca un fel de balsam care apare la timpul și în locul potrivit.

787 2 2Și exemplul lor ar trebui să servească ca obiect de studiu pentru mulți. Au muncit, au depus efort, au făcut o familie frumoasă, au ajuns sus, în top, dar n-au renunțat la decență și la demnitate. Sunt ca toți ceilalți și-ar renunța la multe ca să-i știe bine pe cei din jurul lor. Au trecut prin multe, au depășit bătălii, s-au confruntat cu mori de vânt, dar n-au renunțat. Și pun, la fel ca mulți alți mici investitori, o cărămidă la definirea țării, oferind locuri de muncă, plătind taxe și impozite.

Familia Ciupilan este definită de bunătate, la propriu, cu suflet mare, trăind pentru brandul lor. Ei dau totul pentru a face performanță, nefăcând niciodată rabat de la calitate. Și se zbat să iasă mereu la liman, să fie cât mai buni cu putință, să aibă cuvinte liniștitoare pentru cei din jur și să nu uite să fie... oameni, ca la carte, cu toate principiile și valorile care-i fac înalți și speciali. Iar anul trecut i-am cununat, pentru cei 50 de ani petrecuți împreună, într-o poveste de dragoste fără limite, de luat aminte. Se iubesc fără opreliști, își sunt sprijin și au crescut doi copii la fel de speciali ca și ei.

Iar într-o lume care-i dominată de frivol, ei bifează și la acest capitol, al respectului unul față de altul și-al lucrului în echipă, pentru că n-ar fi construit nimic dacă nu se iubeau și dacă n-aveau grijă unul de celălalt. Și gândiți-vă că atunci când ajungi în Huși și spui numele familiei lor, toată lumea se înclină, pentru că au impus respect! Ei sunt, în România mea, eroi din umbră, persoane pe care le iubesc nespus și pe care mi-aș dori să le întâlnesc mai des în jurul meu, în viața mea, în țara mea!