Main menu

header

793 2 1Să știți că nu-i neapărat cel mai simplu și mai ușor exercițiu acela de a te uita în sufletul tău sau în oglindă și a vedea cu adevărat cine ești, cum ești și mai alea cum ai ajuns, peste timp, să te dezvolți și să lași urme pozitive în spatele tău. Dar face foarte bine o astfel de încercare, și la propriu, dar mai ales la figurat! Asta pentru că de multe ori îi vedem și-i comentăm doar pe cei din preajma noastră, uitând să ne analizăm puțin și pe noi sau măcar să ne punem în pielea altuia, pentru a înțelege măcar, dacă nu-i cazul de empatizare.

Dar pe mine nu mă interesează alții, n-am fost niciodată pasionat de a vedea ce-i în grădina celuilalt. Eu sunt cu ale mele și deseori mă uit la mine să văd pe unde mă situez. Nu e confortabil să-ți faci tu un autoportret pentru că de multe ori, suntem diferiți în ochii celor din jur. Dar oare cum sunt eu? Nu-i nevoie de mari descrieri pentru că mă pot configura singur. Sunt un tip simplu, în esență. N-am căutat niciodată senzaționalul, nu-mi plac surprizele și ador, din toate punctele de vedere, să mă înconjor de oameni de calitate, de persoane de la care am ceva de învățat, alături de care pot susține un dialog. Cred cumva că timpul și viața sunt prea scurte ca să le pierdem pe momente nesemnificative.

Apoi am fost mereu dornic de-a evolua, de-a căuta noi surse și resurse. Și încă ceva - important pentru mine, cel puțin - nu pot sta, efectiv, nu pot lenevi știind că în lumea aceasta mă așteaptă o mulțime de lucruri pe care le pot face. Cred că e timp suficient de odihnă și mai cred că trebuie să profităm din plin de ce-nsemnăm acum. Sunt un om sensibil, dar n-am capul în nori, nu sunt visător peste măsură, nu-mi pierd mințile ici-colo și sunt rațional, analizând mereu fiecare pas al vieții mele, trasându-i clar coordonatele.

793 2 2Îmi place să fiu copil uneori. Alteori, n-am stare de nimeni și de nimic. N-aș putea fi un om care să trăiască solitar și cel mai important unul care să fie dominat de răutate. Nu știu ce-i aia și nu pot să-i înțeleg pe cei care fac asta, care se vor interesanți, spirituali și deștepți, cu răutate, când de fapt n-au nimic în cap. Am învățat în ani să tac la momentul potrivit, să las de la mine, dar să-mi și susțin cauzele atunci când e cazul.

Sunt rapid, mereu pe fugă, îmi odihnesc tăcerea în muzică și în pictură, sunt de cuvânt și punctual, sunt un ardelean cu principii sănătoase de acasă, de la care nu m-am abătut de dragul nimănui, doar pentru că așa ar da bine pe alocuri. N-am nici dorințe foarte mari și mi-e tare frică de avion. Unde mai pui că-s și puțin ipohondru și mi se pare de multe ori, nejustificat, că sunt mai puțin interesant decât mă văd unii și alții. Sunt modest, gurmand, nu epatez și nici în povestea cu vedeta nu-s implicat prea tare. Sunt un om popular, dar nu fan al băilor de mulțime. Nu vreau să ies în evidență deloc. Eu cânt și apar la televizor, e o bucurie asta, da.

E un privilegiu, dar nu fac deloc abuz de el. Pe stradă sunt egalul celui de lângă mine. Iubesc iubirea și dăruiesc. Nu mă dau în vânt după mâncărurile exotice, nu mănânc fructe de mare, am o sensibilitate pentru animale, sunt sincer și incapabil de minciună. Mă enervez rapid, mă aprind și la fel de repede îmi și trece. Sunt perfecționist și tipicar și-mi place să am dreptate, în majoritatea cazurilor. Nu cred că sunt mai special sau mai bun decât altcineva. Doar că muzica și arta mea bucură și așază eternități... Tu când te-ai uitat ultima oară în oglindă să te vezi cu adevărat?