Main menu

header

807 2 2Cred că a scrie despre alții, prin ochii mei, este felul în care mulțumesc eu lumii pentru că am avut șansa să fiu ce sunt și pentru că știu că, în permanență, oamenii pot evolua prin cei de lângă ei. Știu că suntem mai ceva ca un burete și absorbim din exemplul celor de lângă noi. Asta dacă avem, desigur, puțină înțelepciune.

Iar eu unul iubesc să-i povestesc, în nuanțe, în felul meu, pe toți cei la care țin, care mă inspiră prin ce fac și care sunt sigur că reprezintă ceva semnificativ și pentru cei din jurul lor!

Azi vreau să vă spun despre o familie plină de talent și de simplitate. Este vorba despre familia Dolănescu. Îl știu pe Ionuț de ani buni și credeți-mă, cumva, e o binecuvântare să fii fiul a două simboluri ale României - Maria Ciobanu și Ion Dolănescu. Dar asta vine la pachet și cu o responsabilitate puternică, pe care acesta a reușit să o ducă către înalt și să facă performanță.

Dar cu adevărat specială este familia lui, cea pe care a construit-o alături de Doinița, o talentată violonistă din Basarabia. Au trei minuni, la propriu, doi băieți și o fată, pe care-i cresc cu simț de răspundere, insuflându-le valori de seamă. Cei mici sunt pasionați de frumos, sunt dezinvolți, fac artă, instrument, cântă și se bucură de o educație aleasă.

Dacă e să vorbim despre cariera celor doi, a lui Ionuț și a Doiniței, care formează un cuplu și pe scenă, n-am decât cuvinte de laudă. Și nu mă refer neapărat la repertoriu, ținută, talent, ci la forma în care se promovează, la profesionalismul de care dau dovadă până-n măduva oaselor, la perseverență și determinare, având grijă cu fiecare apariție, la detalii, la ceea ce lasă în urmă, la cum comunică și, foarte important, la imaginea lor publică. N-au niciun fel de vanitate dincolo de scenă, sunt altruiști și caută mereu să evolueze, să găsească noi idei și să poarte moștenirea pe care o au din familie, pe mai departe.

Doinița face furori cu vioara sa, fiind formată, ani buni, în „școala de muzică” numită LĂUTARII LUI BOTGROS. Are o eleganță aparte și asemeni tuturor basarabenilor, o bucurie nespusă de viață, avidă de cunoaștere și de evoluție. Ionuț poate cânta nenumărate genuri muzicale și niciodată n-a abdicat de la prestanța și demnitatea proprie, având o carieră de succes, care ține, iată, de aproape 40 de ani, el cântând de mic pe scenele țării, fiind iubit de public.

Nu prea există cuvântul IMPOSIBIL pentru ei și fac o mulțime de lucruri, sunt mereu pe fugă și dovedesc cum poate exista, la modul ideal, o rețetă care funcționează - familie superbă, carieră de succes și o permanentă dragoste pentru munca lor, în care-și pun toate resursele și dragostea.

Sunt și cetățeni americani și transformă folclorul într-un brand. Un brand românesc pe care sigur îl vor transmite și celor mici. Mi se pare că sunt un reper atunci când vorbim despre seriozitate și implicare în profesie. Sunt un exemplu cu familia lor minunată și parcă au ceva din istoriile de cândva, cu prinți și prințese.

Și mai au ceva ce mulți dintre colegii mei, ai noștri, au uitat că există - o decență în a trece prin viață, neavând niciodată dorința de a transforma ceea ce trăiesc într-un spectacol pentru cei care-i privesc. Nu și-au expus copiii inutil şi nu i-au transformat în „obiecte” care să le aducă popularitate, bani sau alte foloase.

Ionuț și Doinița Dolănescu sunt doi artiști spectaculoși, care înțeleg cum se face această profesie nobilă, care știu să făurească succesul și care luptă împreună, pentru a transmite în viitor, prin tot ceea ce fac, o moștenire autohtonă impresionantă. Sunt modești, sunt punctuali, sunt implicați și își respectă mereu colegii și oamenii alături de care colaborează! Eu îi respect pentru ceea ce sunt și pentru povestea lor, desprinsă parcă, din basmele lui Ispirescu...