Main menu

header

871 2 2Să scriu despre oamenii admirabili care-mi apar în cale, care mă uimesc și care sunt nume importante ale acestei țări, este o onoare și o bucurie pentru mine. Sunt de părere că e bine să ne exprimăm aprecierea și că trebuie să le spunem oamenilor la care ținem cât de speciali sunt pentru noi!

De data aceasta vă scriu despre o actriță care are pasiune și vitalitate, talent cu duiumul, inteligență artistică, putere de a magnetiza și de a transmite, care e mereu un zâmbet continuu și care inspiră optimism la orice pas, indiferent dacă sufletul îi plânge sau nu. Este vorba despre frumoasa Alexandra Velniciuc!

Am cunoscut-o acum mulți ani, în studiourile Televiziunii Române, când era parte a unui show de mare succes, alături de maestrul Horia Moculescu. De atunci ne-am intersectat la evenimente, am făcut momente interesante și pline de umor împreună, la TVR 2, am urmărit-o pe scenă, la teatru sau în aparițiile de televiziune și mi-am dat seama că Alexandra este fix omul plămădit pentru a face artă, pentru a apărea în fața camerelor de luat vederi. O iubește camera și poate și de asta reușește să transmită orice mesaj și să susțină, fără probleme, fără emoții, orice situație, fie că este un show, o scenetă sau prezentarea unui spectacol!

Alexandra vine dintr-o familie căreia talentul nu i-a fost străin. Este fiica crescută de un tată singur, care i-a oferit educația supremă, care i-a șlefuit dorințele și valorile, care a insuflat în ea ce-i mai frumos pe lume, reușind să-i contureze propria individualitate artistică.

Este vorba despre renumitul actor și profesor Ștefan Velniciuc, pe care Alexandra îl divinizează și care a dat dovadă că dincolo de scenă, de lauri, de carieră, menirea sa măreață a fost aceea de a forma un caracter solid, un etalon, un profesionist, o stea, pe fiica lui, Alexandra!

Și ca tabloul să fie complet, iată că Alexandra a avut parte și de-o poveste de dragoste infinită, ce nu încape în câteva fraze, pentru un om special care o iubește necondiționat și care este la rândul său un profesionist de seamă, un mirabil creator, regizor, actor și profesor, celebru în breaslă, Șerban Puiu. Sunt mai mult decât un cuplu. Sunt o mănușă, o echipă și sunt de dat exemplu atunci când vorbim despre longevitate și despre un parteneriat între doi oameni care fac aceeași profesie, investind fiecare resursă interioară, profunzime și devotament, dând naștere unor proiecte care dăinuie și care fac mult bine.

Alexandra Velniciuc este un artist complet. Cântă, dansează, joacă intens, în producții independente, dar și la Teatrul Elisabeta, acolo unde vă invit să mergeți să o vedeți și să savurați comediile spumoase, ori poveștile care ridică multe semne de întrebare!

Alexandra este o actriță plină de un șarm aparte, cu o inteligență și o cultură generală care o fac să fie o personalitate, dincolo de personaj și de frumusețea sa! Este mare lucru să reușești să captezi atenția prin câteva vorbe și să poți manevra situații și momente! Asta face Alexandra, care-i de altfel un om tipicar, implicat, un profesionist și un interpret natural de stări, emoții și senzații care nu au cum să te lase indiferent!

Cred foarte tare că trebuie să o descoperiți pe Alexandra, dacă nu ați făcut-o deja, în spectacolele în care joacă, dar și în fiecare apariție. Pentru că ea în sine este un caracter care are multe de spus și de la care se pot învăța multe lucruri. Eleganța, decența, bunul simț și talentul îi sunt cărți de vizită și nu cred că greșesc dacă spun că este una dintre figurile care vor aduce timpul de partea sa și va așeza imaginea în rândul celor care au făcut ceva pentru țară, pentru noi, pentru artă! Alexandra Velniciuc este un om educat, un artist care merită să fie în fața luminii, ea fiind în sine o lumină!