Main menu

header

899 2 2A scrie despre oameni nu-i neapărat cel mai ușor exercițiu și nici cea mai simplă metodă de a arăta recunoștința. A așeza cuvintele potrivite despre personalități și caractere este mult mai greu decât și-ar imagina cineva, pentru că riști să fii subiectiv sau să vezi dintr-o optică diferită ceea ce poate exprima acel om.

Eu îmi asum acest risc și iubesc să-mi notez sentimentele și gândurile despre cei la care țin, pe care-i apreciez sau care mi-au schimbat, mai mult sau mai puțin, viața în bine. Și toate aceste editoriale nu sunt ode, sunt pur și simplu trăiri, scrise în stilul meu, cu ceea ce simt despre fiecare om.

Spre exemplu, Maria Dragomiroiu este unul dintre artiștii pe care-i știu de la începuturile mele artistice. Eram un puștan, n-aveam încă bine așezate visurile și mergeam în spectacole în care ea era cap de afiș și eu în deschidere, iar la final nu ezita să-mi spună o vorbă bună.

899 2 3Pentru mine, de ani buni, Maria este un fenomen. Și o să vă explic de ce... Are o rezistență nemaiîntâlnită, are o vitalitate și o putere de a șterge cu buretele ziua precedentă, cum rar ți-e dat să vezi. Eu n-o să vă spun despre artista Maria, pe care o cunoaște și o iubește o țară întreagă, pentru repertoriul din zona de Vâlcea, pentru felul ei boem de a se prezenta și pentru anii mulți de carieră, peste 40, pe care i-a pus cu toată dăruirea în slujba muzicii populare. O să vă spun despre omul Maria, cel din spatele scenei, alături de care am mers în multe turnee și pe care l-am descoperit altfel. Maria Dragomiroiu este colegul de nădejde, care sare la prima nevoie de ajutor, este simplă și are sufletul deschis, gata mereu să ofere.

Nu-i vorbește pe alții și evită să intre în polemici. Are o sinceritate a emoțiilor și un fel aparte de a trata fiecare experiență a vieții, fiecare drum. Alături de Bebe Mihu, trăiește o poveste de dragoste de luat exemplu, care ține de peste 30 de ani și care i-a făcut pe amândoi mai buni, mai competitivi, mai speciali, formând o echipă imbatabilă, fiecare pe latura sa.

Cu Bebe am la fel numeroase amintiri, pentru că e omul care mi-a acordat prima șansă, prin 1998, și m-a lăsat să cânt două piese în spectacolul său grandios de pe litoral, cu mari vedete la ora aceea. Am demonstrat că pot, că nu s-a înșelat și, de atunci, îl respect pe Bebe pentru seriozitatea sa, pentru felul în care știe să aranjeze lucrurile spre succes, pentru sensibilitatea sa și pentru povestea aceasta minunată alături de Maria. Apoi, cu Maria și Bebe într-un turneu înseamnă clar bună dispoziție și veselie.

Așadar, Maria Dragomiroiu este colegul și omul despre care eu zic mereu că este de pus la rană. Nu exagerez cu nimic. Am mâncat din aceeași farfurie, nu are niciun complex, este săritoare, are o inimă care a suferit mult, a îndurat nedreptăți, a răzbit, a muncit cu sânge, la fel ca și mine, pentru tot ce are și niciodată nu se plânge dacă îi este greu sau dacă are vreo problemă. Astfel de calități mai rar găsești la oameni, la modul general și cu atât mai puțin la unii dintre artiști.

Maria Dragomiroiu mi-a arătat loialitate și i-am înțeles bucuriile și tristețile, cele care-i fac viața complexă și care au adus-o unde este azi, un om împlinit și fericit, cu o familie frumoasă și o carieră demnă de invidiat. Maria își reprezintă zona cu cinste, are melodii speciale, face spectacol pe oriunde merge, are o colecție impresionantă de costume și știe cum să fie pe primul plan, cu talentul și frumusețea sa, avându-l pe Bebe alături. Sunt echipa-minune care a făcut și face performanță, neuitând să fie oameni!