Main menu

header

Eram mic copil, la Turda eram fascinat de televizor, de programele de divertisment pe care le vedeam la TVR, de Revelioane, de fiecare artist care apărea acolo și-mi doream ca la un moment dat să fiu și eu dincolo de ecran, în studiourile acelea mari și să pot intra în casele oamenilor.

Acest vis mi-a ghidat cumva cariera și l-am ținut acolo, ascuns în sufletul meu, până a venit ocazia lui, până s-a împlinit destinul și am ajuns să moderez o emisiune chiar unde mă visam, la Televiziunea Română. Se întâmpla acum cinci ani de zile, în 2018.

Am acceptat propunerea și totul a venit ca o provocare, mai ales că vorbeam de un tronson orar complicat, duminica la prânz, oamenii au alte activități. Dar alături de echipa mea minunată am pus bazele proiectului „Drag de România mea!”.

Am vrut să arătăm că se poate face divertisment și altcumva, ca altădată, cu frumos, cu multe vorbe speciale, cu lejeritate și muzică. Toate astea nu se văd prin altă parte sau cel puțin nu așa. Am vrut să ne uităm și la trecut și la viitor, să arătăm mai multe pagini din ce suntem și ce avem și să fim competitivi pe o piață care e îndreptată spre altceva care nu rimează cu bunul gust neapărat. Sigur că nu suntem perfecți, dar încercăm și iată că publicul ne-a adus aici și ne este aproape.

Mulți blamează Televiziunea Publică. Eu nu intru în astfel de polemici și nici nu sunt apărător sau contestatar. Pot spune doar că programele televiziunii publice, fie că vorbim de TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Cultural sau filiala TVR din Moldova, sunt calitative, sunt pline de informații, de diversitate, de lucruri din care avem ceva de învățat.

Televizorul nu trebuie să fie doar distracție și relaxare, trebuie să fie și un mijloc de informare, de îmbogățire a cunoștințelor proprii, de revelații și, de ce nu, de construire a unui sistem de valori.

Cred că misiunea aceasta este îndeplinită și se pot găsi, dacă se vrea, momente pentru toate generațiile, filme bune, oameni remarcabili și programe muncite mult.

Sigur că e mai simplu să alegi alternativa comercială. Audiențele țin în mare parte și de felul în care poporul evoluează, de dorințele acestuia, dar eu consider că a privi la televizor este o responsabilitate de ambele părți ale ecranului. Contează ce primești, dar și ce vrei să consumi.

Trecând peste asta, ajungând la capitolul meu, spun doar că emisiunea mea, care are drag de ce e autentic, valoros în țara asta, a reușit în 5 ani să se impună, să facă performanță, să ofere calitate și diversitate. S-au perindat pe la noi peste 500 de personalități ale țării și vom continua să nu ne mulțumim doar cu varianta comercială, ci să venim cu un strop de esență, cu artiști pe care merită să îi vedeți, cu muzică de calitate cântată exclusiv în limba română.

Suntem clasici, da. Și nu ne dezicem de asta. Suntem atenți la aspect, la imagine, la ce spunem, la ce cântăm, la ce oferim, la ce trebuie să apară în fața oamenilor.

Și iată că ajungem la sezonul cu numărul 11, care va debuta pe 8 octombrie, cu un altfel de program. Este vorba despre concertul meu aniversar de la Chișinău, de pe 11 iunie, de la Teatrul Verde, acolo unde am celebrat cei 30 de ani de carieră artistică. Vor fi piese frumoase și cunoscute, show, multe duete, cu mari artiști de pe ambele maluri de Prut, în 3 ore de program.

Iar mai apoi, de săptămâna următoare, revenim în platou cu premiere și cu gale săptămânale, duminică de duminică, așa cum v-am obișnuit, la TVR 2, de la ora 15:00. Iar eu sunt artistul care nu-i vedetă de televiziune, dar iubește ce face, pune suflet, se implică și vrea ca atât publicul, cât și colegii săi să simtă că „Drag de România mea!” este o mare familie, una a spațiului românesc, în care vă așteptăm cu drag pe toți!