Main menu

header

Adevărate minuni ale naturii Albinele Tetragonula îşi construiesc stupii după principiile cristalului

902 24 1de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

Oamenii de știință au pus în evidență faptul că albinele sunt creaturi extraordinare, cu abilități cognitive certe și cu o lume senzorială pe care cercetătorii abia recent au început s-o deslușească. Una dintre minunile lumii naturale este stupul construit de exemplarele speciei Tetragonula, care res- pectă principiile cristalului.

Read more: Adevărate minuni ale naturii Albinele Tetragonula îşi construiesc stupii după principiile...

Câinii Corgi au devenit un fenomen mondial graţie legăturii cu monarhia britanică

901 24 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Corgi este cunoscut ca unul dintre cei mai plăcuți câini de casă și este un animal de companie loial și iubitor. Renumite pentru inteligența și entuziasmul lor față de muncă - sunt „păstori” greu de egalat - aceste patrupede pline de energie însoțesc oamenii de 3.000 de ani și au cunoscut o popularitate imensă în toată lumea, grație legăturii lor perene cu familia regală britanică.

Read more: Câinii Corgi au devenit un fenomen mondial graţie legăturii cu monarhia britanică

Migraţia de toamnă Teodora Domşa: „Păsările care reuşesc să ducă la bun sfârşit o astfel de călătorie sunt eroi înaripaţi“

900 24 1de Gheorghe Zmaranda

A început de ceva vreme migrația de toamnă. Multe dintre speciile de păsări migratoare au plecat „purtând” în penele lor parfumul locurilor pe care le-au vizitat în țara noastră. Teodora Domșa (foto), responsabil de comunicare în cadrul sucursalei SOR Cluj-Napoca, ne-a vorbit despre această călătorie a păsărilor și pericolele pe care le implică.

Read more: Migraţia de toamnă Teodora Domşa: „Păsările care reuşesc să ducă la bun sfârşit o astfel de...

„Lady O“ îşi iubeşte animalele de companie ca şi cum i-ar fi copii Oprah Winfrey: „Nimic nu mă face mai fericită decât să fiu alături de câinii mei“

899 24 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Una dintre cele mai de succes femei din lume, miliardara care a pornit de jos și și-a croit singură un destin excepțional, Oprah Winfrey, iubește foarte mult câinii. Atât de mult, încât îi consideră ca pe niște copii ai săi. Răsfățatele patrupede adoptate de la adăposturi duc o viață de lux și vor avea viața asigurată la aceleași standarde și după ce Oprah nu va mai fi - legenda televiziunii americane s-a asigurat de asta.

Read more: „Lady O“ îşi iubeşte animalele de companie ca şi cum i-ar fi copii Oprah Winfrey: „Nimic nu mă...

Recorduri ale lumii naturale Marile migraţii ale animalelor

898 24 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Migrațiile masive ale animalelor sunt printre cele mai fascinante evenimente ale naturii. Prin aer, pe apă sau pe sol, distanțele pe care le parcurg unele necuvântătoare în căutarea unui nou habitat este un fenomen uluitor prin amploare și desfășurare.

Read more: Recorduri ale lumii naturale Marile migraţii ale animalelor

Câini premiaţi pentru merite de excepţie în serviciul public

897 24 2de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Faimoasa organizație britanică PDSA (The People’s Dispensary for Sick Animals), care activează din 1917, a acordat recent celebrele sale „Ordine de Merit” unor câini de excepție, care s-au distins în serviciul public.

Read more: Câini premiaţi pentru merite de excepţie în serviciul public

Schimbările climatice ucid de 20 de ori mai mulţi elefanţi decât braconajul

897 24 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani seacă râurile și arde pășunile din Kenya - este prețul schimbărilor climatice. Efectul asupra faunei este devastator: criza de mediu a ajuns o amenințare mai gravă pentru emblematicele pachiderme decât braconajul.

Read more: Schimbările climatice ucid de 20 de ori mai mulţi elefanţi decât braconajul

Caii ne înţeleg asemenea câinilor

896 24 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Caii pot să recunoască emoțiile privindu-ne fața și ascultându-ne vocea, într-o manieră similară cu cea a câinilor, potrivit ultimelor studii.

Read more: Caii ne înţeleg asemenea câinilor

Clapeta cu inteligenţă artificială opreşte pisicuţa care vine cu pradă de afară

896 24 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Foarte multe pisici cu stăpâni au obiceiul teribil de a aduce de afară „trofee” de vânătoare - șoareci și păsări, de regulă - pe care proprietarii drăgăstoaselor feline le gă- sesc prin balcon sau chiar pe sub paturi. Un antreprenor a inventat un obiect care elimină această problemă.

Read more: Clapeta cu inteligenţă artificială opreşte pisicuţa care vine cu pradă de afară

Albinele, mai productive cu… cafeină

896 24 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Oamenii nu sunt singurii care pot beneficia de o ceașcă tare cu cafea. Un nou studiu arată că albinele se bucură și ele de cafeină - și le ajută să devină mai productive.

Read more: Albinele, mai productive cu… cafeină

„Rambo“, înconjurat şi iubit de animale Sylvester Stallone: „Câinele meu m-a inspirat să scriu scenariul pentru «Rocky»“

895 24 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Legendă a cinematografiei mondiale, de trei ori nominalizat la Premiul Oscar și cu numeroase distincții de top într-o carieră formidabilă, Sylvester Stallone este un star cunoscut pe tot globul, iubit de toate generațiile de cinefili și care continuă să joace, să regizeze și să producă filme. O extraordinară poveste este chiar viața actorului.

Read more: „Rambo“, înconjurat şi iubit de animale Sylvester Stallone: „Câinele meu m-a inspirat să scriu...