Main menu

header

759 24 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Puține vedete sunt mai dornice să etaleze o mare dragoste pentru câinii lor decât diva Mariah Carey, deja celebră din multe alte puncte de vedere. Cântăreața cu voce de aur se întrece în excentricități când vine vorba despre patrupedele pe care le răsfață nespus și le ține într-un lux care a ajuns să facă titluri de ziare.

Nume pretențioase

Mariah Carey și-a întrebat la un moment dat pe rețelele de socializare fanii cum să-i numească pe cei trei pui pe care i-a adoptat împreună cu soțul său de atunci, Nick Cannon. Cântăreața deja avea cinci Terrieri „Jack Russell” - Cha Cha, Jackie Lambchops, Jill E. Beans, Squeak E. Beans și JJ - și s-a gândit că noii membri ai familiei merită nume care să aducă aminte de regalitate. În timp ce admiratorii au propus Pow, Pip sau Beau T, diva a optat pentru… The Good Reverend Pow Jackson, Pipitty L. Jackson și Mutley P. Gore Jackson al III-lea.

Vacanțe exorbitante, cu „fripturi organice”

759 24 2Peste 145.000 de dolari a cheltuit Mariah Carey ca să-și trimită câinii într-o vacanță de lux în Marea Britanie. În timp ce șederea patrupedelor la Hotelul pentru animale „Paws Seasons”, din Bristol, sudul Angliei, a costat 15.000 de lire sterline, peste 100.000 de lire sterline a dat diva pe călătoria câinilor cu un avion privat. Serviciile de vacanță au fost unele de lux: mese personalizate pregătite de un chef dedicat în exclusivitate, după meniurile trimise de Mariah însăși, inclusiv „fripturi organice”, propriile paturi, joacă și grijă absolută, ca de niște staruri ce sunt.

Tratamente de înfrumusețare

Vestea sumei pe care a cheltuit-o diva pentru câinii săi aflați în vacanță peste Ocean nu a fost deloc o surpriză, chiar dacă a făcut înconjurul mass-media. Mariah Carey este cunoscută pentru felul în care le asigură tratamente de înfrumusețare, antrenamente personalizate și ședințe de relaxare la spa animalelor sale iubite. „Mariah plătește personal pentru toate tratamentele de înfrumusețare ale câinilor pe care îi are, pentru terapii, iar animalele primesc o îngrijire foarte specială”, a declarat o sursă citată de „The Mirror”. Una peste alta, cântăreața cheltuiește pe tratamentele, relaxarea și antrenamentele patrupedelor circa 30.000 de euro anual, cam cât un an de școlarizare la o universitate britanică de top.

Șofer, limuzină, masaj thailandez

759 24 3Diva muzicii mondiale nu se uită la bani atunci când vine vorba despre periajul animalelor, care trebuie să fie la cel mai înalt standard. Patrupedele se deplasează la salon într-o limuzină cu șofer, special închiriată pentru acest ritual și care costă 400 de lire sterline la fiecare deplasare, și, odată ajunse la spa, beneficiază de tuns și uscat - 48 de lire sterline de fiecare, cosmetizare anală - 18 lire sterline, manichiură, măști cu afine, masaj thailandez, împachetări corporale. Acestea din urmă par să fie cel mai mult pe placul câinilor. „Mariah este obsedată de felul în care miros câinii după tratamentul cu măști cu afine. În plus, acestea previn apariția ridurilor câinilor, așa că toată lumea câștigă”, declară surse din salonul de înfrumusețare pentru animale unde sunt răsfățați câinii vedetei.

Lungi plimbări prin vii și propria aplicație

Atunci când a plecat în vacanță cu gemenii săi, Moroccan și Monroe, Mariah a avut griă ca de ochii din cap și de câinii Cha Cha și Jill E. Beans, care au însoțit-o în zona viilor pârguite din Napa Valley. A apelat la un serviciu local special - și foarte scump - pentru ca patrupedele să facă lungi plimbări relaxante printre butașii cu roade, să fie îngrijite ca la carte și să fie cât se poate de fericite. „Cha Cha are propria aplicație pentru a-și comanda îngrijirea de care are nevoie”, a postat cântăreața pe Instagram. De asemenea, atunci când se află în turnee sau la filmări și are iubiții câini aproape, Mariah Carey are grijă să ceară condiții speciale pentru aceștia. De pildă, pe platourile de filmare ale producției „A Christmas Melody”, diva a solicitat un umidificator special în cabină pentru cele opt patrupede.

Staff exclusiv, zboruri la clasa I

759 24 4De fiecare dată când câinii cântăreței trebuie să călătorească, li se pun la dispoziție cele mai bune condiții. Dacă nu zboară cu avioane private, sosesc alături de Mariah, atunci când aceasta se mută, în curse cu bilete la clasa I, cu personal exclusiv pentru fiecare exemplar, una peste alta cam câte 2.000 de dolari în dreptul fiecărui câine care trebuie răsfățat și îngrijit. „Câinii vedetei zboară doar la clasa I. Culmea este că Cha Cha și Jill E. Beans nu se suportă și de aceea trebuie să luăm măsuri speciale, să zboare în compartimente separate și fiecare cu staff-ul său”, povestește un apropiat al cântăreței, citat de presa britanică. Dat fiind programul încărcat al vedetei și faptul că Mariah călătorește foarte mult între concerte, iar câinii nu pot sta departe de stăpâna grijulie, animalele au la activ mai multe zboruri decât majoritatea oamenilor într-o viață.

Jack, primul câine al vedetei, călătorește întotdeauna cu stăpâna sa. „Jack practic trăiește în avion“, spune Mariah Carey

Şedinţe de psihoterapie

759 24 5Mariah Carey a avut grijă ca atunci când era însărcinată să se gândească la felul în care vor reacționa iubiții săi câini la venirea pe lume a copiilor. Așa că și-a trimis animalele de companie la ședințe de psihoterapie care să pregătească mental necuvântătoarele și acestea să nu se simtă cumva amenințate de bebeluși și să nu manifeste invidie față de ei. Metoda a funcționat până într-acolo încât fiul vedetei s-a apucat să comande un câine pe internet, comandă anulată ulterior. Oricum, cei doi copii ai vedetei și câinii familiei se înțeleg de minune. Este foarte probabil totuși ca animalele să fi avut nevoie de un tratament similar și când diva s-a despărțit de Nick Cannon, precum și pe tot parcursul bătăliei în justiție care a urmat tocmai pentru deținerea custodiei celor opt câini.