Main menu

header

785 24 1de Gabriela Militaru şi Adrian Barna

Ellen DeGeneres, prezentatoarea tv a emisiunii „The Ellen DeGeneres Show”, are 62 de ani și nu are copii. Sau cel puțin nu copiii săi personali, pentru că vedeta tv îngrijește de nu mai puțin de șase animale pe care le tratează ca pe odraslele sale. Cele șase animale sunt patru câini, Wolf, Augie, Kid și Mrs. Wallis Browning (numit şi Wally), și două pisici, George și Chairman. Vedeta nu se bucură singură de compania patrupedelor, ci împreună cu soția sa, Portia de Rossi. Ellen și Portia sunt împreună din 2004, iar la scurtă vreme după ce relația lor a devenită una solidă cele două femeie s-au mutat împreună. Asta a însemnat inclusiv ca Ellen, care avea la vremea aceea trei câini, și Portia, care avea trei pisici (celor două din prezent li se adaugă Charlie, pisoiul care a decedat anul acesta) să adune animalele sub același acoperiș. Din fericire, vechea zicală „a se avea precum câinile cu pisica” nu s-a aplicat în cazul primelor șase animale ale cuplului, așa că toţi au conviețuit în fericire mulți ani până când familia s-a mărit cu încă un membru.

„Alăturaţi-vă noii tradiții de a adopta curcani, în loc să îi sacrificaţi!”

785 24 2Înainte ca pisicul Portiei Rossi să moară, Ellen DeGeneres și partenera sa au avut chiar șapte animale. Cel de-al șaptelea animal al familiei, Mrs. Wallis Browning, a fost adus în căminul cuplului anul trecut. Puddle-ul provine dintr-un adăpost de animale abandonate, iar Ellen și Portia l-au adoptat pentru a-i salva viața. În perioada în care l-a adoptat, Ellen DeGeneres a postat frecvent pe Instagram fotografii cu Mrs. Wallis Browning și cu mama acestuia care aștepta încă pe cineva să o adopte. Gestul lui Ellen s-a vrut a fi, pe lângă o faptă bună, un îndem pentru toți iubitorii de animale pe care i-a invitat să salveze cât mai multe patrupede care, în lipsa unui cămin, suferă de foame, de boală sau chiar mor. Nu este prima dată când Ellen DeGeneres își îndeamnă admiratorii să își dovedească dragostea pentru animale. Tot anul trecut, prezentatoarea tv și-a alăturat imaginea campaniei Farm Sanctuary. Inițiată în 2010, în Statele Unite ale Americii, campania luptă pentru protejarea curcanilor care sunt sacrificați anual în număr extrem de mare cu ocazia Zilei Recunoștinței. Anul trecut, Ellen DeGeneres a făcut lobby constant pentru ca oamenii „să se alăture noii tradiții de a adopta curcani, în loc să îi sacrifice”.

Este co-proprietară a unei companii de mâncare pentru animale

785 24 3De fapt, munca pe care Ellen DeGeneres o depune pentru a ajuta animalele este un angajament pe termen lung. Prezentatoarea tv a primit cadou de la soția sa, Portia un fond de ajutorare a gorilelor, animale pe care Ellen le simpatizează foarte mult. Banii adunați în acest fond, prin acțiuni de caritate, sunt meniți să ajute gorilele din Africa. Iar munca lui Ellen DeGeneres cu privire la animale nu se oprește aici. Vedeta tv este, de asemenea, co-proprietară a unei companii de mâncare pentru animale, numită Halo, care promovează hrănirea sănătoasă a animalelor, dar și găsirea de soluții pentru animalele care suferă de foame. Pentru a fi și mai convingătoare în demersurile sale, vedeta tv l-a invitat în repetate rânduri în emisiunea ei de mare succes, „The Ellen DeGeneres Show”, pe președintele Societății Humane, cea mai eficientă societate americană de luptă pentru apărarea drepturilor animalelor. De fiecare dată, Wayne Pacelle a subliniat importanța respectării legislației cu privire la animale și conștientizarea faptului că acestea sunt, asemeni oamenilor, ființe care au nevoie de protecție din partea statului și a populației.

În adolescență, prezentatoarea tv și-a dorit să devină medic veterinar, dar ideea de a opera animale a făcut-o să se răzgândească

Prezentatoarea tv trăiește alături de patrupede ca și cum ar fi familia ei adevărată

„Iubesc animalele dintotdeauna și mereu am sperat că într-o zi voi ajunge să lucrez cu ele”, declară Ellen DeGeneres, care dorește să înființeze o fundație pentru animalele fără stăpân și care deține și un site cu accesorii pentru animalele de companie

Veganism din dragoste pentru necuvântătoare

Pentru că este iubitoare de animale și pentru că vrea să dea cât mai multă credibilitate acțiunilor sale menite să ajute necuvântătoarele, Ellen DeGeners a renunțat de ani buni să mai mănânce carne. Și soția sa, Portia este, de asemenea, vegană, așa că nu doar dragostea pentru animale este comună, ci și eforturile pe care cele două femei le depun pentru a ajuta necuvântătoarele. Printre aceste eforturi se numără și un website cu rețete vegane, intitulat „Going Vegan with Ellen” (n.r. - „Devino vegan cu Ellen”) unde binecunoscuta comediană a pus la dipoziția tuturor rețete delicioase, preparate fără carne, astfel încât să motiveze cât mai multă lume să adopte un stil de alimentație care nu presupune sacrificarea animalelor.