Main menu

header

794 24 1de Călin Popa şi Alexandru Filcu

Există voci care susțin că unii dintre mesagerii lui Dumnezeu sunt chiar mult iubiții câini care trăiesc alături de atâția oameni, uimind cu calitățile lor extraordinare și cu abnegația lor, care depășește uneori înțelegerea umană.

Emisari implicați în premoniții

Mulți oameni declară că au întâlnit întâmplător câini care nu le aparțineau și care au fost legați, într-un fel sau altul, de incidente majore din viața lor - la locul unui accident, al unui dezastru sau care păreau să le transmită mesaje din altă lume. Alții spun că zăresc câini sub formă de îngeri sau au viziuni cu animalele pe care le-au pierdut, a căror imagine le apare pe stradă sau în moment de reverie. Întotdeauna patrupedele poartă o semnificație sau sunt legate de evenimente ulterioare, fiind un fel de emisari implicați în premoniții. De asemenea, mulți oameni din diferite culturi consideră că un câine poate avea o încărcătură spirituală excepțională, acționând ca un înger păzitor, chiar dacă nu mai este pe această lume, oferind protecție și ghidându-i printre obstacolele vieții.

Transmit omului că este protejat de o entitate superioară

794 24 2Câinii pot transmite mesaje de la Dumnezeu într-o multitudine de feluri. Aceste animale excepționale transmit omului din partea Divinității că nu este singur, că este protejat de o entitate superioară, că poate rezista greutăților și provocărilor. Atunci când suferă, mulți oameni găsesc o alinare supraomenească venind de la animalele lor. „Câinii etalează calități spirituale din abundență - pot fi inteligenți, înțelegători, curajoși, loiali, au spirit de sacrificiu și un altruism incredibil. Și, mai presus, au o calitate care poate fi legată de Divinitate: oferă cea mai pură și necondiționată iubire”, explică autorii Allen Anderson și Linda C. Anderson în cartea „Angel Dogs: Divine Messengers of Love” („Câinii îngeri. Mesageri divini ai iubirii”).

„Animalele noastre care au trecut în altă dimensiune continuă să rămână alături de noi, ne vizitează și sunt în preajmă pentru a ne feri de situațiile primejdioase“ („All Pets Go To Heaven. The Spiritual Lives of the Animals We Love“ - „Toate animalele de companie merg în Paradis. Viața spirituală a necuvântătoarelor pe care le iubim“, de Sylvia Browne)

Pot veni ca îngeri, în vis

Dacă un om a avut o legătură afectivă puternică cu un câine care s-a stins, Divinitatea îi poate transmite în vis imaginea acelui animal, pe care o folosește pentru a transmite un mesaj ce ia forma asupra căreia omul se va concentra cu toată atenția. Animalul iubit poate fi, așadar, înfățișarea pe care o poate lua un înger-emisar. „Câinii sunt ghizi pentru lumile nevăzute. Deseori avem vise și viziuni care implică aceste animale și care ne îndrumă pe căi de cunoaștere interioară pe care nu le bănuiam. Animalele ne fac să depășim granițele spiritualității și să ne punem întrebări existențiale. Priviți în ochii câinilor și veți vedea sclipiri de beatitudine”, consideră Jean Houston, în volumul „Mystical Dogs: Animals As Guides to Our Inner Life” („Câini mistici. Animalele ca ghizi ai vieții interioare”).