Main menu

header

808 24 1de Călin Popa şi Claudia Mîţoi

Câine impozant, inteligent, devotat până la sacrificiu, Ciobănescul German este iubit de foarte multe celebrități și persoane publice, care se mândresc cu exemplarele lor, de multe ori adoptate, uneori metise, dar întotdeauna tratate ca membri ai familiei.

Joe Biden repopulează Casa Albă cu patrupede

Atunci când președintele ales al SUA, Joe Biden, va intra oficial în Casa Albă, în ianuarie 2021, va întrerupe perioada de patru ani în care nu au existat câini în reședința liderilor americani. Chump și Major deja sunt celebri pe rețelele de socializare, în timpul campaniei electorale Jill Biden, viitoarea Primă Doamnă a SUA, „defilând” cu poza lor prin țară, ca o demonstrație a faptului că animalele sunt foarte iubite în familia fostului vicepreședinte. De altfel, atunci când Sasha și Malia Obama au primit promisiunea că dacă tatăl lor, Barack Obama, va deveni președinte, vor primi un câine, același lucru i-a fost făgăduit și lui Jill Biden și astfel, în anul 2008, odată cu victoria tandemului Obama-Biden, era adoptat Ciobănescul German Champ, care avea șase săptămâni. Numele noului intrat în familie a fost ales de nepoatele Finnegan și Maisy Biden.

Tradiție reluată după patru ani de pauză

808 24 2Zece ani mai târziu, era adoptat Major, după ce Ashley Biden a făcut o campanie pe rețelele de socializare, în care cerea ajutor pentru câțiva pui expuși la un mediu toxic. Pentru a da un exemplu, după ce i-a oferit adăpost timp de opt luni, familia Biden a adoptat unul dintre căței. „Am avut această rasă de câini de când eram copil. Chiar i-am antrenat și m-am mândrit cu ei”, detaliază câștigătorul alegerilor prezidențiale de peste Ocean. În acest fel, tradiția existenței patrupedelor la Casa Albă va fi reluată și se pare că electoratului i-a lipsit aceasă imagine, întrucât printre sloganurile campaniei câștigătoare s-a aflat și unul în care exista trimiterea la faptul că o companie canină este cel mai firesc lucru pentru un președinte al SUA, iar câinii au fost mereu prezenți în aripa de vest a reședinței prezidențiale, la bordul Air Force One și în vacanțele de la Camp David. De altfel, Major va fi primul câine luat de la adăpost care va locui la Casa Albă.

Pauline McNeill, parlamentar scoțian: „Le-am cumpărat câte o mașină”

808 24 3Reprezentanta regiunii Glasgow în Parlamentul Scoției, Pauline McNeill, are doi Ciobănești Germani pe care îi consideră extraordinari. „Charlie și Harry latră de fiecare dată când aud sirenele mașinilor de intervenție, își ies din minți când ajung acasă și aproape mă dărâmă, deși nu au trecut decât câteva ore de când nu ne-am văzut, mă trezesc dimineața și încearcă să mi se așeze amândoi în poală, pentru că nu realizează cât sunt de mari”, detaliază politicianul. Faimoși în tot Parlamentul scoțian, cei doi sunt deja vedete și pentru restul opiniei publice, stăpâna lor detaliind în fiecare interviu cât de multă bucurie îi aduc. „Cel mai nebunesc lucru pe care l-am făcut pentru ei a fost să le cumpăr câte o mașină - de jucărie, dar în care pot intra. Îi hrănesc pe ei înainte să mănânc eu și mă îngrijorez dacă îi știu în ploaie sau dacă întârzii prea mult la vreo ședință”, adaugă politicianul. Demn de menționat este faptul că McNeill a fost atacată de un câine pe când era copil și a avut de depășit o traumă. „Când soțul meu a adus acasă primul nostru Ciobănesc German, nici nu puteam să-l mângâi. Apoi mi-a ros o pereche de pantofi și i-am luat un companion. Dacă aș fi un animal, aș vrea să fiu un Ciobănesc German”, povestește McNeill.

Claudia Schiffer și luxul necesar lui Rollo

Binecunoascută iubitoare de animale, celebra Claudia Schiffer are grijă ca și Ciobănescul German pe care îl are acasă, Rollo, să beneficieze de tot confortul atunci când supermodelul anilor 1980 călătorește sau pleacă în vacanță. Patrupedul său favorit trăiește în puf, alături de alți doi câini. Schiffer a cumpărat în anul 2002 o locuință somptuoasă, de patrimoniu, în Suffolk, Marea Britanie, Coldham Hall, cu 15 dormitoare, care datează de pe vremea lui Henric al VIII-lea Tudor și pentru care a cerut permisiunea oficială să „adauge elemente de lux care să asigure tot confortul necesar câinilor”. În rest, domeniul este suficient de luxos pentru restul familiei Claudiei, care a rămas aici din ziua în care a plătit 7,5 milioane de lire sterline pentru a-l achiziționa.

Jake Gyllenhaal: „Atticus îmi reamintește să fiu jucăuș”

808 24 4Actorul din „Brokeback Mountain”, Jake Gyllenhaal, este un mare iubitor al rasei, câinele său Atticus fiind botezat după un personaj din celebrul roman „Cum să ucizi o pasăre cântătoare”, de Harper Lee. Povestea animalului este una mai specială. Adoptat pe vremea când Jake era partenerul lui Kirsten Dunst, câinele a rămas cu actorul după despărțirea celor doi și se pare că actrița nu a renunțat ușor. În final, Jake a păstrat Ciobănescul German la care ține ca la ochii din cap: „Iubesc câinii. Cred că scot la suprafață ce este mai bun din noi. Câinele meu îmi aduce aminte să fiu jucăuș”, mărturisește Gylenhall.

Bo Derek: „Animalele mele mă susţin psihic în pandemie“

808 24 5Superba actriță care devenea un sex-simbol al cinematografiei mondiale în anii 1980 iubește cu pasiune animalele, iar dintre câini, Ciobăneștii Germani îi sunt cei mai dragi. Actrița a suferit o intervenție chirurgicală la coloana vertebrală cu câțiva ani în urmă și nu mai poate călări, dar ține în continuare trei cai. Pe lângă ei trăiesc fericiți Ciobăneștii Germani care, potrivit actriței, o susțin psihic în aceste timpuri de pandemie. Ultimul exemplar, Aiden, a fost adoptat de la o asociație de profil din Santa Barbara, care și-a exprimat public satisfacția de a-i fi găsit câinelui un astfel de cămin. „Mulțumim, Bo Derek, pentru această adopție. Zâmbetul lui Aiden spune totul despre fericirea acestui câine incredibil”, au scris reprezentanții asociației. Actrița nu a avut rețineri în fața faptului că animalul avea deja 3 ani și l-a adus acasă imediat, pentru a le ține companie celorlalte animale pe are le îngrijește și care o ajută să treacă de perioadele dificile. „Ador să am grijă de ei, îi iubesc foarte mult și cred că noi, oamenii, putem comunica instinctiv cu aceste animale minunate”, spune Bo.