Main menu

header

  Rufele copiilor dumneavoastră au nevoie de un detergent mai puţin concentrat şi mai puţin parfumat, potrivit pielii fragede a bebeluşilor. Aşadar, puteţi spăla rufele micuţilor la maşină, dar cu un detergent testat dermatologic, care să vă asigure în acelaşi timp nişte rezultate perfecte împotriva petelor.

Clătiţi de două ori dacă este nevoie

  Nu este obligatoriu să spălaţi separat rufele copilului, dar folosiţi temperaturi scăzute pentru apă şi detergentul special. Este suficient să le protejaţi într-o plasă specială pentru rufe delicate sau să le introduceţi într-o faţă de pernă pe care o veţi pune în interiorul tamburului, o dată cu celelalte rufe. Deoarece pielea bebeluşilor este extrem de delicată, este important să nu rămână nici un rest de detergent pe rufe după spălare. Ca să fiţi mai sigure, puteţi reprograma un ciclu de clătire suplimentar. Dacă spălaţi rufele bebeluşului la temperaturi joase, alegeţi un detergent lichid, care se dizolvă mult mai repede. Dacă este vorba despre pete persistente, atunci nu ezitaţi să efectuaţi şi o operaţie de prespălare. De asemenea, puteţi alege un program de spălare la temperatura maximă înscrisă pe eticheta articolului respectiv.

Respectaţi simbolurile de pe etichetă

  În interiorul simbolului se citeşte temperatura maximă pentru spălarea articolului. Dacă apare o mână în interiorul simbolului spălaţi doar de mână, eventual puteţi risca la ciclul „lână” sau „ultradelicat”. Interdicţia de a băga hăinuţa la clor este semnalizată cu un triunghi barat. Două puncte într-un cerc înseamnă că puteţi usca hainele în maşină la o temperatură ridicată. Dacă vedeţi doar un singur punct, uscaţi la temperatură mai joasă. Dacă interiorul simbolului este haşurat, trebuie să atârnaţi pe sârmă articolul ud. Trei puncte în interiorul simbolului fierului de călcat înseamnă temperatură ridicată autorizată (210°C). Două puncte înseamnă temperatură medie permisă (160°C) şi un singur punct recomandă o temperatură joasă (120°C).
Veronica Zărescu