Main menu

header

  În primele luni veţi schimba bebeluşul foarte des şi vă trebuie un loc în care micuţul să stea comod, iar dumneavoastră să puteţi manevra uşor hăinuţele. Atunci este foarte important să cumpăraţi o masă de înfăşat practică şi sigură. Acest accesoriu vă va asigura un spaţiu curat şi igienic pentru a-l schimba pe micuţ. Masa de înfăşat este, în general, echipată cu o salteluţă, cu sertare şi „buzunare” şi permite accesul uşor la toate produsele de care aveţi nevoie: scutece, creme, şerveţele umede.

Nu lăsaţi bebeluşul nesupravegheat!

  Masa de înfăşat poate fi instalată în baie sau în dormitorul copilului. De regulă, masa de înfăşat are o înălţime reglabilă, ce permite mamei să schimbe bebeluşul fără să se aplece, aşa că aveţi mare grijă să nu lăsaţi ştrengarul nesupravegheat nicio secundă, pentru că se poate rostogoli şi cădea de la o înălţime considerabilă. Pregătiţi, la îndemână, dar niciodată în spatele dumneavoastră, tot ce vă este necesar pentru a spăla sau îmbrăca bebeluşul. Poziţionaţi, dacă este posibil, masa de înfăşat într-un unghi dintre doi pereţi şi puneţi o mobilă de aceeaşi înălţime pe a treia latură, pentru a vă asigura că micuţul nu are cum să cadă.

Schimbaţi salteaua dacă s-a deteriorat

  Nu puneţi niciodată masa de înfăşat pe un sol alunecos, cum ar fi gresie, marmură sau parchet. Asiguraţi-vă că picioarele mesei de înfăşat sunt pe mochetă sau pe un covor antiderapant. În cazul în care salteaua acestui accesoriu s-a deteriorat, înlocuiţi-o în cel mai scurt timp posibil. Bebeluşul ar putea să apuce o bucăţică şi s-o înghită. În situaţia în care masa este cu tot cu cădiţă, aveţi grijă să nu cadă peste copil capacul ridicat al acesteia.
Veronica Zărescu