Main menu

header

Loc de joacă pentru micuţii de la 4 luni până la 18 luni

  Ţarcurile permit micuţului să aibă un spaţiu de joacă şi de creştere potrivit lui. În acelaşi timp, copilul se poate ridica fără ajutor, susţinându-se de bare. Din lemn sau din plastic, ţarcul constituie un spaţiu de creştere sigur pentru bebeluş: aici el ajunge mai uşor la jucării şi este protejat de toate pericolele exterioare (colţuri de mobilă, animale domestice).

De ajutor la primii paşi

  Pe lângă acestea, ţarcul permite copilului care începe să meargă să se ţină în poziţie verticală. În acest spaţiu, copilul face eforturi care-i antrenează toţi muşchii corpului, el se sprijină pe planul rigid şi îşi schimbă, după bunul plac, poziţia de joacă. Pentru a-l feri pe micuţ de alte pericole, instalaţi ţarcul într-un loc unde juniorul nu poate ajunge la obiectele înconjurătoare, asiguraţi-vă că nu poate trage nimic, chiar dacă se ridică pe vârful picioarelor. De asemenea, evitaţi să depozitaţi în ţarc jucării mari, ce pot servi drept trambulină!

Cum alegeţi accesoriul potrivit

  În funcţie de firma producătoare şi de materialul din care sunt făcute, ţarcurile pot fi:
1. Din bare
  Sunt foarte stabile, picioarele fiind mai lungi decât cele ale modelelor din plastic. Totodată, sunt decorative şi estetice: din lemn brut, lemn alb. Şi de forme diferite: pătrate, octogonale. Avantajul său: o foarte bună stabilitate adaptată la agitaţia copilului. Spre 10 luni, micuţul va putea să se agaţe de bare şi să se ridice singur. În acest stadiu, ţarcul din lemn este perfect pentru ca ştrengarul să se poată agăţa uşor de o bară fixă şi solidă.
2. Din plasă
  Sunt uşor manevrabile şi practice, ocupând un spaţiu redus, pentru că pliajul lor este simplu şi compact. Ţarcul din plasă este ideal dacă nu aveţi loc pentru unul din lemn sau dacă vă deplasaţi frecvent. Cât despre siguranţă, plasa permite reţinerea bebeluşului în cazul unei căderi. Dotat cu o bază puţin înaltă, ţarcul din plasă este perfect, mai ales pentru calităţile sale igienice.
Veronica Zărescu