Main menu

header

  Indispensabilă pentru alimentaţia unui bebeluş de 5 sau de 6 luni, carnea trebuie introdusă în dieta acestuia în etape. Dacă această introducere se face prea devreme, bebeluşul ar putea face alergii sau poate fi expus riscului obezităţii. Bogată în proteine şi în fier, carnea îi asigură copilului o parte din energia necesară întregii zile. Organismul bebeluşului are nevoie de lipide, de acizi graşi şi de vitaminele B, PP şi B1 care se regăsesc în carne.

Fiartă sau la grătar

  Pentru început, carnea de vacă, de curcan şi de pui este ideală, pentru că este mai puţin grasă. Carnea de oaie, care este grasă, i se va da numai de la 1 an, cea de raţă, de la 18 luni, iar cea de gâscă, numai după vârsta de 3 ani. În ceea ce priveşte vânatul, cel mai bine ar fi să aşteptăm ca bebeluşul să împlinească 18 luni. Cel mai bine este să preparăm carnea la rotisor sau la grătar, fără a adăuga grăsimi. Fierberea în apă este şi ea o soluţie bună, dar ideal ar fi să cumpăraţi o oală specială, care să permită înăbuşirea fără a pierde vitaminele conţinute în acest aliment. Ulterior, carnea va fi pasată şi amestecată cu sos tomat sau cu piure de legume.

Două linguriţe pe zi

  Cantitatea de carne depinde de vârsta micuţului. Necesarul zilnic este de două grame de proteine pe kilogram. Dacă un bebeluş cântăreşte 15 kg, atunci el va avea nevoie de 30 g de proteine pe zi. La vârsta de 6 luni, şi cu acordul medicului pediatru, cantitatea de carne nu trebuie să depăşească zece grame, adică aproximativ două linguriţe. Între 9 luni şi 1 an, bebeluşul poate mânca până la 20 g de carne pe zi. Ideal ar fi să preparaţi carnea în casă, dar dacă timpul nu vă permite acest lucru, atunci apelaţi la preparatele aflate pe piaţă. Borcănelele cu mâncare pentru copii sunt perfecte şi practice, conţinând cantitatea de proteine necesară pentru fiecare vârstă în parte.
Veronica Zărescu