Main menu

header

    Părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte găurile în urechi pentru cercei în cazul bebeluşelor. Fie că este vorba doar despre simţul estetic, fie că părinţii fac parte dintr-o civilizaţie în care cerceii sunt un însemn al culturii lor, unii dintre părinţi aleg să facă găurile în urechi fetiţelor încă de când sunt în faşă. Medical nu este nicio interdicţie privind acest moment, dar găurile trebuie făcute într-un cadru medical steril. Nu toate cabinetele specializate în piercing au personal şi aparatură specială pentru a face găuri în urechi copiilor, fără riscuri. Dacă doriţi să faceţi acest lucru, probabil cea mai sigură variantă este aceea de a solicita medical un pediatru. El va folosi un ac steril pentru a face găurile şi, cu siguranţă, va şti mai bine să vă înveţe cum să îngrijiţi urechiuşele fetiţei.

Nu este necesară anestezia
    Găurile în urechi se fac fără anestezie. Durerea provocată de acest proces este una mai uşoară chiar decât cea pe care o simţim la anestezie. Bebeluşul va duce adesea mâna la urechiuşe, crescând astfel riscul unei infecţii. Pentru a preveni acest lucru va trebui să curăţaţi urechiuşele şi chiar şi cerceii cu alcool medicinal sau cu apă oxigenată de câteva ori pe zi sau cât de des vă recomandă medicul. Trebuie să aveţi grijă ca podoabele să nu fie foarte strânse pe lobul urechii. Este adevărat că există şi riscul ca fetiţa să aibă o reacţie alergică la metal după ce îi puneţi cerceii.
 
Găurile din urechi se pot astupa în timp
    Dacă în zona respectivă apare o iritaţie însoţită de cojiţe va trebui să scoateţi cerceii şi să îngrijiţi corespunzător rana. Un alt pericol ar fi ca micii cerceluşi să se desprindă şi să cadă, nefiind fixaţi permanent. În general au dimensiuni mici şi pot fi înghiţiţi cu uşurinţă de cei mici. Mai putem adăuga că puteţi pune fetiţei dumneavoastră cercei la orice vârstă. Dacă mai târziu ea va dori să renunţe la aceştia, nu are decât să îi dea jos din urechi. În timp, nefolosite, găurile se vor acoperi.
Veronica Zărescu