Main menu

header

de Veronica Zărescu

În această perioadă este nevoie de vigilenţă sporită faţă de cei mici atât la curăţenia generală, cât şi în preajma bradului de Crăciun. Pentru a vă ajuta să aveţi Sărbători liniştite şi în siguranţă, vă recomandăm câteva măsuri de protecţie.

Îndepărtaţi sursele de pericol
După cum bine ştiţi, se pot întâmpla multe accidente în casă în tot timpul anului, însă în perioada Sărbătorilor este agitaţie, toată lumea are multă treabă şi se tinde spre ignorarea anumitor detalii ce pot pune în pericol viaţa celor dragi.
Atunci când faceţi curăţenie nu lăsaţi la îndemâna copiilor soluţia de geamuri sau pe cea pentru covoare. Ambalajul lucios sau lichidul colorat îi pot face curioşi şi ar putea „gusta” din aceste substanţe. Nu neglijaţi nici pericolul curentării sau al surselor de microbi, cum ar fi sacii de gunoi.

Bomboanele e bine să fie puse lângă brad
Nu puneţi lumânări reale în brad, ci folosiţi instalaţii de beculeţe, iar înainte de a le monta citiţi cu atenţie instrucţiunile producătorului. De asemenea, dacă aveţi copii micuţi, nu agăţaţi bomboane pe crengile de sus ale bradului. Ei vor dori să le guste şi se vor sui după ele şi astfel pot apărea pericole. Este mai bine să puneţi dulciurile lângă brad.
Folosiţi globuri şi accesorii de brad de plastic sau de hârtie pentru evitarea tăieturilor sau a înghiţirii unor bucăţi contondente.

Acordaţi-le atenţie şi afecţiune
O dată ce se usucă, pomul de Crăciun devine un pericol de incendiu, aşa că e bine să îl păstraţi de la început într-un recipient cu apă şi să îl amplasaţi departe de sursele de căldură şi de căile principale de acces.
Ca reguli generale, nu lăsaţi nicio clipă copiii nesupravegheaţi în apropierea bradului împodobit şi, de asemenea, chiar dacă sunteţi cuprinşi de febra pregătirilor, nu îi neglijaţi, deoarece au nevoie de atenţie şi de afecţiune la fel ca în tot timpul anului.