Main menu

header

de Veronica Zărescu

Lumea copilăriei este fascinantă atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. Nu este adult care să nu dorească sau care să nu se simtă bine într-un mediu dedicat celor mici. În întâmpinarea acestor dorinţe vin creatorii parcurilor de distracţii, care oferă senzaţii tari şi voie bună pentru toate categoriile de vârstă. Cu o destinaţie tematică sau cu atracţii inedite, fiecare parc este o provocare pentru întreaga familie. Celebrele parcuri din întreaga lume, cum ar fi Disneyland, Prater sau Europa Park, şi-au adjudecat deja numele şi atrag anual milioane de turişti. Aşa au luat naştere vacanţele cu destinaţie de distracţie în incinta parcurilor sau în zonele adiacente acestora. Oferta include cazare, mâncare şi un abonament pentru acces în parc. Tarifele nu sunt mici deloc, ci chiar ridicate comparativ cu alte destinaţii de vacanţă.

Ofertele sunt pentru orice vârstă
În ultimii ani, din ce în ce mai mulţi investitori au fost interesaţi de cererea românilor pentru distracţie şi au demarat proiecte ample pentru astfel de parcuri. Aşa că, fără să plăteşti avionul sau cazarea în străinătate, poţi pleca în excursie într-un parc de distracţii din România. Oferta este variată în funcţie de preferinţele clienţilor şi include distracţii pentru orice vârstă. Iubitorii de apă şi de soare pot opta pentru o zi de relaxare la un Aqua Park, unde se pot da pe tobogane întortocheate cu apă sau pot lenevi pe şezlong la piscină. Pentru cei dornici de aventură, există parcuri tematice în acest sens, amplasate în zonele împădurite, unde curajoşii se pot căţăra în copaci şi au şansa de a încerca senzaţii tari cu tiroliana.

Aqua Park
Alegerea unui parc de distracţii cu apă implică unele măsuri de siguranţă pentru toată familia. În primul rând trebuie să vă asiguraţi că aveţi pielea protejată de soare, că aveţi capetele acoperite cu pălării sau şepcuţe şi că toată lumea este instruită corespunzător înainte de utilizarea accesoriilor din parc. Este absolut necesar să ţineţi cont de recomandările de siguranţă ale fiecărui tobogan în parte şi să nu-i expuneţi pe cei mici la senzaţii prea tari pentru vârsta lor. Sperieturile din copilărie pot declanşa dereglări psihice, ticuri şi îi vor ţine multă vreme la distanţă de acest gen de distracţii în viitor.

Aventura Park
Oricine visează, măcar în secret, să se caţere pe un copac sau să zboare deasupra lacului fără să păţească ceva. Ancorat cu chingi şi dotat cu accesorii de protecţie, poţi escalada liniştit la înălţimi ameţitoare. Există trasee cu grade diferite de dificultate pentru orice vârstă. Astfel, sunt distracţii atât pentru cei mici (dar nu mai mici de 4 ani!), cât şi pentru cei mai mari, dar şi pentru părinţi amatori de distracţie şi chiar pentru adulţi dornici de senzaţii tari.

• Preţurile nu sunt foarte mici, dar distracţia este maximă!