Main menu

header

Compasiunea, o „variabilă“ în ecuaţia fericirii

990 20 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Numeroase cercetări au evidențiat faptul că empatia și compasiunea sunt trăsături foarte apreciate de oricine caută un partener de cuplu, dar specialiștii atrag atenția că aceasta nu este o regulă universal valabilă: compasiunea rămâne o „variabilă” în ecuația fericirii în relație.

Read more: Compasiunea, o „variabilă“ în ecuaţia fericirii

Cele mai bune căi de evitare a certurilor din motive de... dezacord politic

990 20 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

În foarte multe cupluri, părerile politice nu coincid. Aceste dezacorduri pot fisura relațiile, mai ales în cazurile în care preferința pentru un partid poate avea accente pătimașe. Experții punctează cele mai bune mijloace de a pune relația romantică mai presus de opiniile politice, uneori divergente.

Read more: Cele mai bune căi de evitare a certurilor din motive de... dezacord politic

Terapia de cuplu pentru apneea în somn generează relaţii mai solide

990 20 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Apneea obstructivă în somn nu este numai o afecțiune serioasă, ci perturbă și somnul… partenerului de cuplu, ceea ce poate pune presiune asupra unei relații. Noi cercetări arată că terapia de cuplu dedicată poate duce la o satisfacție mai mare în relație.

Read more: Terapia de cuplu pentru apneea în somn generează relaţii mai solide

Cele mai eficiente metode de verificare a stării relaţiei de cuplu

987 20 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Într-o relație romantică, verificarea ajută la o mai bună înțelegere reciprocă. Potrivit experților, a aloca timp pentru obți- nerea clarității despre starea de satisfacție în cuplu ajută și partenerul, și relația. 

Read more: Cele mai eficiente metode de verificare a stării relaţiei de cuplu

Sprijinul partenerilor atenuează stresul şi anxietatea adolescenţilor

987 20 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Adolescenții se confruntă frecvent cu niveluri ridicate de stres și cu provocări de sănătate mintală. Cercetările specialiștilor de la Departamentul de Psihologie al Universității de stat din Arizona au arătat că susținerea din partea partenerului romantic poate anula efectele negative ale stresului, anxietății și depresiei.

Read more: Sprijinul partenerilor atenuează stresul şi anxietatea adolescenţilor

Cum se detectează şi se anihilează abuzul financiar

987 20 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Spectrul abuzului financiar în cuplu continuă să fie foarte extins, în majoritatea societăților umane. Experții punctează deopotrivă semnele care ar trebui să pună pe oricine în gardă, precum și mijloacele de a anihila acest tip de abuz, care poate avea consecințe devastatoare pentru viața unei persoane aflate într-o relație romantică.

Read more: Cum se detectează şi se anihilează abuzul financiar

Toleranţa faţă de propriile (mici) defecte susţine fericirea „în doi“

984 20 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

A fi mai iertător cu propriile (mici) neajunsuri într-o relație romantică poate susține fericirea în cuplu, arată rezultatele unui studiu recent, derulat în cadrul Universității „Otto Friedrich”, din Bamberg, Germania. Rezultatele oferă informații importante pentru terapiile de cuplu, deoarece autocompasiunea poate fi… antrenată!

Read more: Toleranţa faţă de propriile (mici) defecte susţine fericirea „în doi“

Platformele de socializare şi potenţialul uriaş de a influenţa relaţia de cuplu

984 20 2de Roxana Istudor şi Flori Ăintea

Rețelele sociale au o prezență dominantă pe tot globul și au schimbat pentru totdeauna peisajul interacțiunii umane, oferind oamenilor oportunități extraordinare de a se conecta și de a împărtăși informații despre aproape fiecare aspect al vieții lor. Platformele modelează inclusiv modul în care oamenii gândesc în legătură cu relațiile de cuplu. Dar până unde merg beneficiile acestei lumi virtuale când vine vorba despre romantism? Experții se pronunță…

Read more: Platformele de socializare şi potenţialul uriaş de a influenţa relaţia de cuplu

Inteligenţa şi bunătatea, cele mai căutate trăsături în alegerea unui partener

984 20 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Deși există ideea larg răspândită că oamenii se uită la aspectul estetic și la dimensiunea averii atunci când își caută un partener de cuplu, un studiu recent a avut rezultate surprinzătoare: cel mai mult pentru cei care se află în căutarea iubirii contează inteligența și bunătatea.

Read more: Inteligenţa şi bunătatea, cele mai căutate trăsături în alegerea unui partener

Dacă reuşim să vorbim cu toată deschiderea în cadrul parteneriatului, putem creşte împreună Antoneta Galeş: „O relaţie se susţine şi cu disponibilitatea de a repara“

982 20 1de Monica Beleneș

În secolul vitezei și al tehnologiei, relațiile sunt puse la grea încercare. De foarte multe ori, când lucrurile încep să scârțâie în cuplu, partenerii sunt tentați să renunțe la luptă și să-și caute consolarea sau salvarea în aplicațiile de dating care au invadat internetul în ultimii ani. Impresia că bărbatul sau femeia perfectă poate fi doar la un click distanță ne poate face să nu ne asumăm în totalitate responsabilitatea pe care o avem în relația actuală de a o face să meargă sau de a constata că e nefuncțională. Antoneta Galeș, coach, art-terapeut Phronetik, formator pentru facilitatori în sănătate mintală și autoare de romane polițiste, ne-a explicat care sunt pașii care pot duce către o relație armonioasă. Iar pe antonetagales.ro puteți descoperi mai multe informații despre ea și despre cum funcționează mintea umană.

Read more: Dacă reuşim să vorbim cu toată deschiderea în cadrul parteneriatului, putem creşte împreună...

Cel mai mare duşman al iubirii este tăcerea Trainer dezvoltare personală Eugen Popa: „Suntem nemulţumiţi pentru că avem aşteptări, uitând că partenerul este în continuă schimbare, exact ca noi“

980 20 1de Georgiana Mihalcea

Să avem o relație bună, să existe armonie și iubire nu înseamnă să nu avem nemulțumiri în cuplu sau să nu ne deranjeze anumite comportamente. Satisfacția în relație depinde de modul în care adresăm nemulțumirile în cuplu, nu de absența acestora, ne-a mărturisit Eugen Popa (medalion), unul dintre cei mai cunoscuţi traineri din România şi preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză. Lipsa de empatie în comunicare duce la transmiterea unui mesaj negativ confuz, generalizat, cu scopul de a ataca cealaltă persoană, nu de a aborda o problemă specifică.

Read more: Cel mai mare duşman al iubirii este tăcerea Trainer dezvoltare personală Eugen Popa: „Suntem...