Main menu

header

751 25 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Un studiu recent face o corelație neașteptată între faptul că o persoană se comportă necorespunzător la locul de muncă și tendința acesteia de a-și înșela partenerul.

Polițiștii și avocații, în top

Specialiști în psihologie din cadrul Academiei Naționale de Științe din SUA au pus în evidență, în cadrul unui studiu, faptul că persoanele care au reclamații de comportament inadecvat la serviciu prezintă șanse mari de a-și înșela soții sau soțiile. Cercetarea a ales pentru observații persoane din cadrul poliției, din domeniul consultanței financiare și avocați. Identitatea acestor persoane a fost pusă în legătură cu un site care funcționează după sloganul „Viața e scurtă, hai la o aventură”, pe care aceștia aveau sau nu conturi.

Legătură directă cu viața personală

După incidentul spargerii de hackeri a contului care promitea discreție, 36 de milioane de utilizatori s-au văzut expuși. A fost momentul în care cercetătorii au putut descoperi că persoanele cu „turbulențe” la serviciu erau de două ori mai predispuse să aibă legături extraconjugale decât colegii din aceeași breaslă fără reclamații de comportament inadecvat. Experții, care consideră studiul „extrem de relevant din perspectiva statistică”, punctează faptul că, deși toți oamenii fac greșeli în diferite etape ale vieții lor, comportamentul la serviciu este un reper major pentru felul în care aceștia reacționează în viața personală.

„Calități cum sunt integritatea și onestitatea influențează gândurile și acțiunile unei persoane în toate aspectele vieții sale“ (Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America)