Main menu

header

956 20 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Mulți oameni petrec mai mult timp planificând o nuntă decât preocupându-se pentru restul mariajului. Specialiștii au alcătuit un set de zece „căsuțe” de bifat înainte de a spune „Da”.

Cunoașterea profundă a celuilalt

Înainte de a decide să vă căsătoriți, luați în considerare în ce fel răspundeți la anumite întrebări, care să asigure nu doar nunta perfectă, ci și un mariaj de succes. Prima „căsuță” de bifat este răspunsul la întrebarea „Sunt pregătit(ă)?”. Potrivit specialiștilor, cele mai fericite relații sunt construite de oameni sănătoși, gata să facă față provocărilor unei noi vieți împreună. Mai departe, trebuie să vă faceți timp să-l cunoașteți cu adevărat pe cel cu care vă uniți destinele, deoarece majoritatea oamenilor au cel mai bun comportament atunci când se întâlnesc pentru prima dată și este nevoie de timp pentru ca tiparele personale să apară. De asemenea, experții recomandă multă precauție dacă relația a fost la distanță sau online - acest tip de spațiu disimulează defectele mult mai ușor.

Compatibilitate de preocupări și valori

Cei care se pregătesc pentru marele pas al căsătoriei trebuie să afle cât mai multe despre viitorul partener de cursă lungă. Așadar, puneți întrebări profunde și semnificative pentru a afla dacă sunteți compatibil(ă) cu persoana cu care doriți să vă uniți viața. Întrebați-i eventual și pe cei care cunosc persoana și mai ales fiți dispuși să ascultați semnele de avertizare. De asemenea, este foarte important să intrați în familie, întrucât acesta este locul unde s-a format alesul (aleasa) inimii. Mai departe, urmăriți punctele de compatibilitate, întrucât longevitatea relațiilor ține (și) de preocupările comune. O a șaptea „căsuță” de bifat este asemănarea valorilor, felul în care gândiți vizavi de familie, de religie etc.

Ultimele observații înainte de căsătorie sunt rutina comună, abilitatea de rezolvare a conflictelor și certitudinea că puteți întreține relația pe termen lung