Main menu

header

956 20 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Datingul în cazul părinților singuri are reguli ceva mai speciale. Experții au analizat acest tip de întâlniri romantice și au creionat reperele în care cei care își cresc singuri copiii încearcă să-și refacă viața sentimentală.

Fiecare minut contează

Întâlnirea romantică în cazul unui părinte singur stă în primul rând sub semnul vitezei. În medie, acești oameni știu dacă doresc o a doua întâlnire după doar 38 de minute de când dau ochii cu un potențial partener. Acesta este rezultatul unui sondaj recent, realizat de OnePoll, care a inclus răspunsurile a mii de părinți singuri. În același timp, cercetarea de piață a relevat faptul că mai puțin de o treime (31%) dintre întâlnirile la care s-au dus respondenții au fost urmate de o a doua întâlnire.

Mai precauți, dar și mai încrezători

De când au devenit părinți singuri, respondenții afirmă că au o imagine mai clară a ceea ce își doresc de la un partener (48%), apreciază mai mult momentele romantice (34%) și sunt mai dispuși să întâlnească oameni care nu sunt „genul” lor (23%). Pe de altă parte, o treime dintre cei chestionați au declarat că termină lucrurile foarte repede de la început dacă cred că nu se potrivesc cu persoana cu care se întâlnesc pentru prima dată. În același timp, sondajul a mai relevat că părinții singuri sunt mult mai precauți și nu se mai grăbesc la întâlniri, dar sunt și mai deschiși la minte și mai încrezători decât au fost anterior. În general, părinții singuri își doresc ca subiecte precum obiectivele vieții (55%), planurile pentru viitor și motivele de supărare (33%) să fie discutate mai des la primele întâlniri.

Primele trei motive de „rezistență” invocate în fața datingului de părinții singuri sunt că nu au timp sau energie, că viața lor este complicată și că este greu de găsit cineva care dorește să devină al doilea părinte pentru copilul altcuiva