Main menu

header

Din galeria superalimentelor Nucile previn bolile cardiovasculare

955 6 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Unele dintre cele mai iubite oleaginoase, nucile cele de toate zilele celor care mențin un stil de viață sănătos au intrat de ceva timp în categoria superalimentelor și se disting printr-o mulțime de beneficii pentru organism.

Read more: Din galeria superalimentelor Nucile previn bolile cardiovasculare

Scoruşele scad presiunea din globul ocular afectat de glaucom

955 7 2de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Scoruşul este un arbust remarcabil prin proprietățile sale vindecătoare. De la scoarță la fructe, planta pune la dispoziția sănătății oamenilor preparate care au devenit renumite pentru tratarea eficientă a unui mare număr de afecțiuni.

Read more: Scoruşele scad presiunea din globul ocular afectat de glaucom

Astragalus, vasodilatatorul natural care fluidifică circulaţia sangvină

de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Una dintre cele mai apreciate plante din medicina tradițională chineză, astragalus, își vădește proprietățile în cadrul unor cercetări științifice extinse. Vindecător de calibru, acesta are numeroase beneficii pentru sănătate și este considerat un susținător de top al imunității organismului.

Read more: Astragalus, vasodilatatorul natural care fluidifică circulaţia sangvină

Caperele descongestionează căile respiratorii

955 7 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Mugurii aproape dezvoltați ai plantei numită caper sunt delicioși - o știe o lume întreagă, care îi folosește în numeroase preparate. Originare din zona Mediteranei, caperele sunt faimoase nu doar pentru gustul astringent, picant, unic, ci și pentru beneficiile pentru sănătate, care au fost certificate de cercetările științifice.

Read more: Caperele descongestionează căile respiratorii

Trifoiul roşu elimină toxinele

955 8 3de Georgiana Mihalcea

Trifoiul roșu este o plantă cu flori sălbatice care aparține aceleiași familii cu mazărea și fasolea, fiind utilizat pe scară largă în medicina tradițională ca remediu pentru simptomele menopauzei, astmului, tusei convulsive, artritei și chiar cancerului. Proprietățile sale binefăcătoare pentru sănătate îl fac un aliat de nădejde pentru cei care vor să prevină și să trateze multe simptome neplăcute.

Read more: Trifoiul roşu elimină toxinele

Konjac protejează stratul mucos al colonului

955 8 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta 

Folosit pe scară largă în Asia pentru realizarea de suplimente bogate în fibre, prăjituri și făină, konjac joacă, totodată, un rol important în medicina tradițională chineză și japoneză.

Read more: Konjac protejează stratul mucos al colonului

Medicina naturii, un aliat fără efecte secundare Turmericul, la fel de eficient ca medicamentele împotriva indigestiei

954 6 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Condiment a cărui culoare galbenă înviorează imediat orice meniu și îi conferă un gust ușor picant, irezistibil, turmericul este un aliat prețios al sănătății. Studii recente au pus în evidență o nouă proprietate a acestei pulberi aurii, care demonstrează că medicina naturii este în multe cazuri capabilă să reprezinte o alternativă viabilă la medicamentele de sinteză.

Read more: Medicina naturii, un aliat fără efecte secundare Turmericul, la fel de eficient ca medicamentele...

Coada-calului previne osteopenia

954 7 3de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Ferigă renumită, coada-calului a fost folosită ca remediu naturist încă din vremea vechilor imperii grec și roman. Cercetările contemporane au confirmat proprietățile acestui vindecător natural, clasificând planta în categoria celor care tratează numeroase probleme de sănătate, deopotrivă interne și externe.

Read more: Coada-calului previne osteopenia

Ciuboţica-cucului linişteşte tusea cronică

954 7 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Plantă medicinală valoroasă, ciuboțica-cucului este utilizată de mult timp pentru tratarea unui mare număr de afecţiuni. Pe lângă faptul că are efect antiinflamator şi febrifug, planta conţine principalul ingredient al aspirinei, fiind un tămăduitor natural de calibru.

Read more: Ciuboţica-cucului linişteşte tusea cronică

Orzul verde accelerează eliminarea toxinelor acumulate în organism

954 7 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

De când oamenii de știință au pus în evidență proprietățile extraordinare ale orzului verde, această cereală a început să fie comercializată sub formă de pulbere, capsule și tablete, tot mai multe persoane dorindu-și să beneficieze de tabloul extins de avantaje asupra sănătății pe care le are acesta.

Read more: Orzul verde accelerează eliminarea toxinelor acumulate în organism

O plantă medicinală pentru eternitate Izma tratează vertijul

954 8 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Oamenii folosesc de sute de ani izma, atât datorită aromei sale inconfundabile, cât şi pentru proprietăţile sale medicinale. Milioane de persoane din toată lumea beau ceai de plantă datorită gustului, dar delicioasa băutură aduce o serie de beneficii incontestabile pentru sănătate și longevitate.

Read more: O plantă medicinală pentru eternitate Izma tratează vertijul