Main menu

header

Ipeca fluidifică secreţiile arborelui bronşic

865 7 2de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Mic arbust din zonele temperate ale Americii Latine, ipeca nu a putut fi aclimatizată nicăieri altundeva, dar proprietățile sale medicinale seculare au ajuns în Europa odată cu vechii exploratori și astfel, planta a intrat pe lista vindecătorilor naturali cunoscuți.

Read more: Ipeca fluidifică secreţiile arborelui bronşic

Ciupercile „magice“, potenţială soluţie pentru sindromul posttraumatic

865 7 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

O serie de boli mintale, printre care și sindromul posttraumatic, ar putea fi tratate cu ajutorul ciupercilor „magice”, care sunt studiate tot mai intens în ultima vreme, din perspectiva beneficiilor pentru sănătatea oamenilor.

Read more: Ciupercile „magice“, potenţială soluţie pentru sindromul posttraumatic

Preparatele pe bază de plante sunt eficiente în afecţiunile autoimune cutanate Fitoterapeut Teodora Necula: „Neemul este un remediu excelent pentru tratarea vitiligo“

865 6 1de Simona Soare Ghișea şi Flori Pintea

Vitiligo este una dintre cele mai cunoscute afecțiuni asociate cu depigmentarea pielii. Boala afectează până la 2% din populația globului, indiferent de vârstă, gen, rasă sau etnie. Zonele depigmentate au margini neregulate și, de obicei, acestea nu cauzează disconfort. Uneori, doar marginile se pot inflama, provocând o uşoară mâncărime. Cum pot fi ajutate persoanele care suferă de vitiligo prin remedii naturiste, aflați de la Teodora Necula, fitoterapeut, tehnician nutriționist și consilier hormonal în cadrul Clinicii AKT Medical Sport.

Read more: Preparatele pe bază de plante sunt eficiente în afecţiunile autoimune cutanate Fitoterapeut...

Numite şi TerapeuŢi ai naturii Condimentele reduc tensiunea arterială

865 8 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Condimentarea meniului zilnic este mult mai mult decât un plus de savoare. Potrivit unor cercetări de dată recentă, minunatele plante care aromează perfect orice fel de mâncare sunt adevărate infuzii de sănătate și au efecte benefice multiple asupra unui mare număr de afecțiuni sau de predispoziții de a dezvolta unele boli.

Read more: Numite şi TerapeuŢi ai naturii Condimentele reduc tensiunea arterială

Păstăile de fasole susţin regenerarea neurotransmiţătorilor

865 9 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Puține legume prezintă o listă atât de lungă de beneficii pentru organism cum o face fasolea verde. De la bogăția de fibre la susținerea sistemului imunitar, acest aliment versatil este foarte apreciat de lumea gastronomică, precum și de persoanele care vor să prevină ori să trateze diverse sfecțiuni.

Read more: Păstăile de fasole susţin regenerarea neurotransmiţătorilor

Expunerea prelungită la frig poate cauza degerături şi hipotermie Fitoterapeut Mihai Apostol: „Decoctul de rădăcini şi frunze de ţelină ajută la refacerea ţesuturilor“

864 6 1de Carmen Ciripoiu şi Flori Pintea

Iarna are farmecul ei, dar, ca în orice sezon, problemele de sănătate pândesc la fiecare pas. Temperaturile scăzute pot duce nu doar la apariția hipotermiei, ci și a degerăturilor. Cum să tratați această afecțiune deloc de neglijat și cum să preîntâmpinați apariția ei, aflați de la fitoterapeutul Mihai Apostol.

Read more: Expunerea prelungită la frig poate cauza degerături şi hipotermie Fitoterapeut Mihai Apostol:...

Siropuri medicinale pentru căile respiratorii

864 7 2de Camelia Onciu

Multe persoane, care sunt predispuse la răceli în lunile de iarnă, caută o alternativă naturală pentru a opri problemele respiratorii, în special nesuferita tuse cronică uscată. Aceste siropuri medicinale din ceapă și usturoi sunt gustoase, pot fi preparate acasă și vă vor fi de mare folos.

Read more: Siropuri medicinale pentru căile respiratorii

Saschiul combate scleroza cerebrală

864 7 1de Roxana Istudor şi Mihaela Cotîrnea

Saschiul a fost folosit secole la rând în medicina tradițională a multor culturi și popoare din întreaga lume, din Europa în China și din India în Caraibe. Vindecător țintit, această plantă a confirmat o serie de beneficii, în cadrul unor cercetări de specialitate.

Read more: Saschiul combate scleroza cerebrală

Ceaiurile cele mai bogate în cofeină

864 8 1de Roxana-Ioana Ancuța

După apă, ceaiul este cea mai consumată și populară băutură din lume, în mare parte datorită conținutului său bogat în cofeină. O ceșcuță cu ceai poate fi mai tot timpul o alegere perfectă și inspirată. O alternativă la cafea sau alte băuturi energizante. Dimineața, pentru a începe ziua în forță, este nevoie de ceva mai multă energie. De asemenea, pe parcursul zile, apar momente sau activități pe care trebuie să le abordăm mai vioi. Indiferent de momentul zilei, ceaiul poate fi savurat cu mare plăcere, iar datorită proprietăților acestuia, ne facem și un mare bine consumându-l.

Read more: Ceaiurile cele mai bogate în cofeină

Piciorul-cocoşului tratează fibromialgia

864 9 2de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Deși face parte dintr-o familie de plante toxice, piciorul-cocoșului poate fi un vindecător natural redutabil și un remediu eficient pentru un mare număr de afecțiuni, atât timp cât este administrat la recomandarea unui specialist și în dozele prescrise.

Read more: Piciorul-cocoşului tratează fibromialgia

Gheara-mâţei vă scapă de conjuctivită

864 9 1de Ştefania Băcanu şi Gabriela Comşa

Gheara-mâţei este o plantă cu numeroase efecte terapeutice pentru organismul uman. Datorită conţinutului bogat în vitaminele A, B2 şi C, fier, mangan, magneziu, fosfor, seleniu şi proteine, florile și rădăcina plantei sunt folosite ca medicament tradițional pentru multe probleme și afecțiuni.

Read more: Gheara-mâţei vă scapă de conjuctivită