Main menu

header

Grijă pentru „poarta de intrare“ în organism Sfaturi simple şi formule naturale pentru gingii sănătoase

920 6 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Sănătatea gingiilor este esențială pentru dinți puternici. Modificările la nivelul gingiilor, cum ar fi înroșirea, inflamația sau sângerarea în timpul periajului, precum și retragerea acestora pot fi semne ale bolii gingiilor, care are efecte dezastruoase asupra stării danturii. Specialiștii oferă sfaturi la îndemâna oricui pentru a menține sănătatea unei părți atât de importante a corpului.

Read more: Grijă pentru „poarta de intrare“ în organism Sfaturi simple şi formule naturale pentru gingii...

Choy sum combate deficienţa de folaţi

920 7 3de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie

Originară din China, una dintre cele mai populare legume cu frunze verzi de pe piețele locale din Asia, choy sum, a cucerit piețele nu doar prin gustul deosebit, ci și printr-un tezaur de nutrienți care o transformă într-un adevărat vindecător al naturii.

Read more: Choy sum combate deficienţa de folaţi

Portulaca protejează membranele celulare

920 7 2de Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu

Legumă cu frunze verzi care crește peste tot și poate fi un excelent adaos la meniurile revitaminizante din fiecare primăvară, portulaca este și o plantă medicinală în toată regula, furnizând organismului nenumărați compuși importanți, care susțin metabolismul în parametri optimi.

Read more: Portulaca protejează membranele celulare

Iedera stimulează activitatea ficatului

920 8 2de Gabriela Comşa şi Adrian Pătrăuceanu

Frunzele de iederă nu sunt doar ornamentale, ci și de natură medicinală. Acestea au fost folosite de-a lungul anilor în medicina tradițională din Europa până în Asia și au un loc foarte important în istorie. În Grecia antică, de exemplu, zeii o foloseau pentru atât pentru tratarea unor boli, cât și pe post de anestezic. Se folosesc sub formă de infuzie, extract sau aplicate direct pe locul dureros.

Read more: Iedera stimulează activitatea ficatului

Susaiul calmează piroza

920 7 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Plantă cu frunze verzi consumată în gastronomia mediteraneană primăvara, în post, dar nu numai, susaiul este și un terapeut al naturii, care generează un efect tonic asupra organismului și, în același timp, este util în tratarea unor afecțiuni.

Read more: Susaiul calmează piroza

Schinelul reechilibrează sistemul termic al corpului

920 8 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Plantă medicinală cu străveche utilizare, schinelul imprimă verii o notă aparte și, în același timp, vine în lumea oamenilor cu comori de substanțe benefice pentru metabolism. Proprietățile de excepție ale acestui vechi și renumit vindecător au fost confirmate de știința modernă.

Read more: Schinelul reechilibrează sistemul termic al corpului

Aliaţi naturali eficienţi contra herpesului bucal

919 7 3de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Herpesul bucal este o leziune generată de un virus și care poate apărea pe și în jurul gurii. Chiar dacă nu este periculoasă, aceasta este nu doar inestetică, ci și foarte supărătoare, întrucât implică mult disconfort, de la mâncărime la usturime. Cu ajutorul câtorva remedii simple, naturale, se poate scurta semnificativ perioada de vindecare.

Read more: Aliaţi naturali eficienţi contra herpesului bucal

Captalanul potoleşte atacurile de panică

919 7 2de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Secole la rând, captalanul a fost considerat un mare aliat na-tural împotriva afecțiunilor celor mai răspândite. Știința modernă i-a confirmat proprietățile, iar astăzi planta este la fel de apreciată pentru beneficiile sale.

Read more: Captalanul potoleşte atacurile de panică

Rambutan detoxifică rinichii

919 7 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Unul dintre cele mai puternice fructe exotice pe direcția acțiunii terapeutice arată surprinzător - are țepi - și are un gust minunat, dulce-acrișor. În plus, aduce atât de multe beneficii organismului, încât este prezent în medicina tradițională asiatică de secole.

Read more: Rambutan detoxifică rinichii

Ghimbirul este un leac de preţ împotriva virozelor

919 6 1de Mariana Borloveanu

Ghimbirul (Zingiber officinale), are multiple efecte tămăduitoare și asta datorită conținutului de gingerol şi alte uleiuri volatile, care stimulează arderea grăsimilor și eliminarea toxinelor din organism. Pe lângă bunătățile pe care le-am savurat în timp prin mănăstiri, la Mănăstirea Crucea, din inima Dobrogei, am băut cea mai gustoasă ghimbirată (suc de ghimbir). Părintele Ilarion (medalion), duhovnicul acestei sfinte mănăstiri, are mare încredere în puterea terapeutică a ghimbirului, iar maica stareță Teodora se îngrijește ca toată obștea să se poată hrăni și să își tămăduiască bolile, cu ajutorul plantelor de leac. Aici am descoperit nebănuitele efecte benefice ale ghimbiratei, cât și ale uleiurilor și decoctului de ghimbir. Aici am înțeles cât de important este să ne tratăm cu ghimbir împotriva virozelor de sezon.

Read more: Ghimbirul este un leac de preţ împotriva virozelor

Migdalele accelerează recuperarea după antrenamente

919 8 2de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie

Considerate una dintre gustările foarte sănătoase, migdalele aduc organismului numeroși compuși importanți, de care beneficiază întregul organism. Un nou studio relevă faptul că aceste delicii pot accelera recuperarea după sesiunile de exerciții.

Read more: Migdalele accelerează recuperarea după antrenamente