Main menu

header

543 8 2de Carmen Ciripoiu

Se spune că picurii de roua dimineții poartă în ei energia Universului, fiind astfel adevărate elixire de sănătate. De aceea, plimbările cu picioarele prin roua dimineții vindecă trupul, echilibrează sistemul nervos și combate afecțiuni grave.

Vă scapă de neplăcutele simptome ale varicelor

Pe cât de neplăcute și de periculoase pot fi bolile de piele, pe atât de bine cedează în fața tratamentului cu rouă. Iar procedura este atât de simplă, dar cu efecte fantastice... Se recomandă ca bolnavul să se tăvălească prin iarba plină cu rouă, cel mai bine cu trupul gol, lăsând ca aceasta să pătrundă în tot corpul. Procedura se face doar dimineața, înainte ca soarele să răsară. În primele zile, pacientul stă timp de două-trei minute, iar ulterior, până la maximum cinci-șapte minute. După această procedură, bolnavul nu se șterge și îmbracă haine curate din bumbac. Pentru un efect maxim, tratamentul se face cel puțin zece zile. Pentru a scăpa de neplăcutele simptome ale varicelor (picioare grele, dureri), la primele raze ale soarelui, bolnavul trebuie să se plimbe pe o pajiște cu rouă doar în șosete de bumbac. Când sunt bine înmuiate, acestea se lasă să se usuce pe picioare. În ceea ce privește eczemele pleoapelor, ulciorul sau conjunctivita, roua poate face adevărate minuni. Două comprese înmuiate în rouă se aplică pe pleoape dimineața, la trezire, și seara, înainte de culcare. Se lasă să acționeze timp de zece minute. Chiar dacă simptomele dispar repede, tratamentul nu trebuie întrerupt timp de două săptămâni.

Vindecă ciuperca piciorului

Tromboflebita vă dă mari bătăi de cap? Roua dimineții vă salvează! Ce trebuie să faceți este ca dimineața, înainte să cadă roua, să întindeți pe iarbă o bucată de pânză din bumbac. Când aceasta se umezește bine, aplicați-o pe zonele afectate, lăsând-o să acționeze până când se usucă. Tratamentul se face timp de două săptămâni. Tot roua este unul dintre cele mai bune leacuri oferite de natură pentru ciuperca piciorului. În acest caz, bolnavul trebuie să se plimbe desculț pe o pajiște dimineața, timp de o jumătate de oră. Seara, înainte de culcare, se bandajează picioarele cu o pânză înmuiată în roua dimineții. Se lasă să acționeze până dimineața următoare. De mare ajutor e roua și persoanelor care suferă de hemoroizi și ulcer. Se recomandă o jumătate de pahar cu rouă, de două ori pe zi, dimineața, pe stomacul gol, și seara, la două ore după cină. Pe parcursul procedeului se consumă doar legume. Tratamentul se repetă timp de două săptămâni.

Pentru durerile de cap se frecționează fruntea și ceafa cu un tifon înmuiat în rouă

Măşti excepţionale

Vă doriți un ten catifelat? Măștile cu rouă sunt excelente în hidratarea și în regenerarea acestuia. Se prepară un amestec dintr-o lingură cu suc de castravete, două picături de ulei esențial de trandafiri și o lingură cu rouă. Se amestecă bine și se întinde poțiunea pe față, lăsând să acționeze timp de 10-15 minute, după care se îndepărtează cu o dischetă demachiantă, îmbibată în rouă. Foarte bună este și combinația măr-rouă. Un măr se dă pe răzătoarea mică, iar pasta obținută se amestecă bine cu un sfert de pahar cu rouă. Se aplică pe față și se lasă să acționeze timp de 15 minute. Se clătește cu rouă din abundență. Se aplică în fiecare dimineață.