Main menu

header

544 8 1de Carmen Ciripoiu

De ce trifoi roșu? Pentru că este una dintre plantele cu un efect curativ extrem de eficient, care are totodată și un rol incredibil asupra infertilității femeilor, prin echilibrarea hormonală.

Utilizat cu succes în tetanie

Grație proprietăților sale antivirale, antibacteriene, hiperparatiroidice, antiasmatice, antireumatice, progesteronice, antidiareice şi diuretice, extractele de trifoi se utilizează în tuse uscată, gripă, rinite catarale, herpes, reumatism, astm bronşic, spasmofilie, tetanie, acnee, seboree, prostatite, hiperfoliculinemie, precum şi în menopauză. Totodată, trifoiul roşu stimulează apariţia fluxului menstrual întârziat, intensifică debitul menstrelor şi reglează ciclurile menstruale dezordonate. Planta este şi un supliment natural pentru femeile trecute de 50 de ani. Ea se folosește sub formă de ceai, extract la rece sau pulbere. Maceratul se prepară din cinci lingurițe cu plantă la un litru de apă și se lasă opt ore la macerat. Pulberea de trifoi se obține prin măcinarea plantei cu râșnița de cafea. Se recomandă o linguriță, de patru ori pe zi.

Combate leucoreea

În situaţia trifoiului alb, acesta s-a remarcat prin ajutorul pe care-l dă în cazurile de răceală și gripă, dar și în combaterea durerilor gastrointestinale și în leucoree. Se administrează infuzie de trifoi alb obținută dintr-o lingură cu plantă la o cană cu apă, două-trei căni pe zi. De asemenea, trifoiul alb intră în compoziția unor mixturi de plante care se folosesc în tratamentele naturiste împotriva bronșitei și a reumatismului. Extern, sub formă de irigaţii şi băi, infuzia din flori de trifoi alb se utilizează în leucoree şi pentru întărirea imunităţii persoanelor slăbite. Tot trifoiul alb este un leac bun pentru urticarie și alergii, dar și pentru durerile de gută.

Ponturi

  • Ceaiul nu este indicat femeilor care au probleme cu coagularea sângelui și nici celor care au suferit recent o intervenție chirurgicală;
  • Băile sunt indicate în cazul arsurilor solare, având efecte calmante şi reducând riscul apariţiei cancerului de piele;
  • Extractele pe bază de trifoi roşu contribuie la mineralizarea osoasă.