Main menu

header

545 09 2de Daniela Anton

Delicioase şi extrem de sănătoase, migdalele reprezintă gustarea perfectă. Iar beneficiile consumului acestor fructe nu se opresc aici: protejează inima, creierul, favorizează digestia şi stimulează imunitatea.

De ajutor în cancerul de colon

Migdalele sunt bogate în vitamina E, vitamine din complexul B, acizi graşi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine şi fibre. Studiile arată că 20-25 de migdale (circa 40 g) consumate zilnic acoperă 12% din cerinţele nutriţionale de proteine ale organismului şi 35% din necesarul de vitamina E, un antioxidant care contribuie semnificativ la prevenirea cancerului de colon. În plus, aceeaşi cantitate de migdale conţine echivalentul de calciu al unui sfert de ceşcuţă cu lapte și poate fi de mare ajutor în cazurile de carențe de calciu.

Induc rapid senzaţia de saţietate

Nutriţioniştii recomandă aceste fructe și pentru îmbunătăţirea digestiei şi pentru combaterea constipaţiei, datorită cantităţii mari de fibre pe care le conţin. Potrivit specialiştilor, fibrele au rolul de a echilibra tranzitul intestinal şi de a stimula detoxifierea organismului. În plus, acestea accelerează metabolismul şi induc rapid senzaţia de saţietate, putând fi incluse în dieta persoanelor care doresc să slăbească.

Scad riscul de infarct

Potrivit specialiștilor americani, persoanele care consumă migdale de cinci ori pe săptămână prezintă un risc cu 50% mai mic de a face infarct decât cele care nu includ aceste fructe în alimentaţia lor. Iar acest efect este pus pe seama conţinutului ridicat de potasiu, de magneziu, de grăsimi mononesaturate şi de vitamina E al migdalelor. De asemenea, acizii grași esențiali, dar și fibrele din compoziția migdalelor ajută la scăderea colesterolului rău din organism și mențin în limite normale valorile colesterolului total. Mai mult, potrivit celor mai noi studii, migdalele contribuie şi la prevenirea diabetului zaharat, un factor major de risc în apariţia bolilor de inimă, dar și la combaterea obezităţii şi îmbunătăţesc răspunsul organismului la insulină, normalizând nivelul glicemiei.

Specialiştii de la Institutul de Cercetare a Alimentelor din Marea Britanie au demonstrat că substanţele conţinute de pieliţa migdalelor stimulează sistemul imunitar, și astfel veţi fi feriți de infecţiile virale, inclusiv de răceală şi de gripă, consumând zilnic migdale.

Bune pentru memorie

Migdalele au un conţinut ridicat de acizi graşi esenţiali Omega 6 şi de fosfor, aceşti nutrienţi fiind esenţiali pentru dezvoltarea şi pentru funcţionarea creierului. De aceea, consumul zilnic a şapte-zece migdale stimulează celulele cerebrale, fiind recomandat să fie incluse în alimentaţia copiilor. Este bine ca şi femeile însărcinate să consume zilnic migdale, datorită conţinutului de acid folic, ce s-a dovedit a fi un nutrient important pentru a preveni naşterea prematură sau afecţiunile congenitale la făt.

Atenţie! Specialiştii recomandă consumul a circa 40 g migdale crude pe zi

Excelente pentru pielea uscată

Consumul de migdale înfrumuseţează pielea şi părul foarte uscat, deoarece oferă imediat strălucire și hidratare, dar în acelaşi timp vă ajută să aveţi dinţi frumoşi şi sănătoşi. Toate aceste beneficii se datorează conţinutului ridicat de vitamina E, de acizi graşi Omega 6 şi de calciu. De asemenea, se recomandă şi masajul cu ulei de migdale, un excelent remediu pentru păr și pentru tratarea diverselor probleme ale pielii - uscăciune excesivă, eczeme sau acnee.