Main menu

header

546 11 1de Carmen Ciripoiu

Problemele de circulație ale sângelui la nivelul extremităților se observă chiar și la cea mai mică schimbare a temperaturii. Cine rezolvă aceste situații neplăcute? Remediile naturiste.

Cura cu suc de morcovi și rădăcină de țelină este foarte eficace

În tratamentul circulației periferice deficitare, cura cu suc de morcovi și rădăcină de țelină este foarte eficientă. Se rade pe răzătoarea mare un kilogram din fiecare legumă, totul se pune într-un borcan și se adaugă trei litri de apă. Se lasă la macerat cinci zile, amestecând preparatul cât mai des posibil cu o lingură de lemn. Se strecoară amestecul prin tifon, iar sucul obținut se depozitează în sticle. Se consumă 100 ml suc de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă. Cura durează zece zile și se repetă după o lună de pauză. Excelent pentru activarea circulației sangvine este usturoiul. Se recomandă doi căţei de usturoi cruzi zdrobiţi pe zi sau tinctură de usturoi (10 picături), de două ori pe zi. Compresele cu hrean sunt, de asemenea, de mare ajutor persoanelor care suferă de mâini și de picioare reci. Se amestecă hreanul ras cu o cantitate dublă de mălai, se aplică apoi compresa pe locurile dureroase şi se învelește. Efectul tratamentului se vede după doar trei zile.

Faceţi masaje cu amestec de uleiuri

Păpădia este, de asemenea, foarte eficientă pentru a scăpa de simptomele neplăcute ale mâinilor și picioarelor reci. Se prepară o infuzie din 50 g rădăcini şi frunze mărunţite de păpădie la un litru de apă. Se fierbe apa timp de două minute, apoi se lasă la infuzat încă zece minute. Se consumă trei căni pe zi, înaintea meselor. O cură cu oțet de mere și miere ajută foarte mult în stimularea circulației sangvine. Se amestecă două linguri cu oțet de mere și o linguriță cu miere într-un pahar cu apă și se consumă amestecul de trei ori pe zi, înainte de masă. Tratamentul durează două săptămâni. Ceaiul de anghinare are rolul său atunci când boala se instalează. Se pune o linguriţă cu frunze uscate de anghinare la infuzat în 250 ml apă clocotită, timp de 15 minute. Ceaiul se bea de trei ori pe zi, între mese. Foarte bune sunt și băile cu mentă și pelin. Se amestecă 40 g mentă cu o cantitate egală de pelin şi se lasă la infuzat timp de 15 minute în doi litri de apă clocotită. Se strecoară ceaiul, se pune într-un lighean şi se introduc picioarele câte o jumătate de oră în fiecare seară. Tratamentul se face cinci seri la rând. Masajul corpului cu uleiuri esențiale de aromoterapie stimulează circulația la mâini și la picioare. Se amestecă trei picături de ulei de rozmarin cu trei picături de ulei de piper negru și cu o lingură cu ulei cald de migdale dulci. Cu acest amestec se masează mâinile și picioarele.

Ginkgo Biloba diminuează vâscozitatea sângelui

Deoarece menține elasticitatea vaselor sangvine și are efecte oxidante, Ginkgo Biloba este foarte bună pentru circulația periferică. Se administrează sub formă de ceai, două căni pe zi, sau de tinctură, 30 de picături, de trei ori pe zi. Infuzia de păducel le vine de hac acestor neplăceri. Se prepară o infuzie concentrată dintr-o lingură cu flori sau fructe bine mărunțite, la o cană cu apă clocotită, se lasă la infuzat un sfert de oră, apoi se strecoară. Se consumă în fiecare zi câte o cană. Un leac mai puțin cunoscut, dar cu efecte benefice este masajul cu infuzie de smirnă. Se iau trei-patru bobițe de smirnă, se pun într-un pahar cu apă clocotită și se lasă la infuzat timp de o jumătate de oră. Cu această infuzie se masează energic mâinile și picioarele. Atenție! Smirna nu se dizolvă în apă, ci doar împrumută apei proprietățile sale terapeutice. Ideale pentru a scăpa de mâini și de picioare reci sunt și extractele de plante tinere. Se recomandă extract de mlădițe de coacăz, 50 de picături dimineața, extract de mlădițe de mur, 50 de picături la prânz, și extract de muguri de plop, 50 de picături seara. În sezonul rece este indicat și măceșul, pentru că îmbunătățește circulația extremităților. Se recomandă 600 mg zilnic.

Unguentul de castane, un adevărat leac

Combinația de ceai de salvie, urzică, trei-frați-pătați, mătase de porumb, sunătoare și gălbenele este benefică tuturor celor care au mâini și picioare reci indiferent de anotimp. Plantele se amestecă în cantități egale și se face infuzie dintr-o linguriță cu amestec, la o cană cu apă, timp de două-trei minute. În paralel se folosește o cremă din galbenele și pătlagină, aplicată local pe zonele afectate. Tratamentul se face de patru ori pe an, o lună în fiecare sezon. De mare ajutor este și unguentul de castane. Se zdrobesc mai multe castane, peste care se pune ulei de măsline şi se lasă la macerat două săptămâni. Se scot apoi cojile, iar conţinutul se mixează. Cu pasta obţinută se masează locurile dureroase.

SFAT. În timpul sezonului rece, persoanele care se confruntă cu sindromul mâinilor și picioarelor reci trebuie să poarte mănuși și șosete groase, obligatoriu din materiale naturale.

Dansul, înotul și joggingul sunt cele mai indicate sporturi în cazul în care aveţi circulația periferică deficitară

Pentru stimularea circulației sangvine se recomandă dușul alternativ cu apă caldă și rece

Consumaţi cât mai mult peşte bogat în Omega 3

Specialiștii recomandă consumul a cât mai mult pește bogat în acizi grași Omega 3, cum ar fi: heringul, macroul, somonul sau hamsiile, deoarece ajută la reducerea spasmelor muscular dureroase ale vaselor de sânge. Scoicile, tofu, cerealele de grâu, carnea de pasăre, carnea roșie slabă, lintea și legumele cu frunze verzi aduc şi ele beneficii pentru circulație. Nu în ultimul rând, se recomandă consumul zilnic a unei cantități cât mai mari de suc de portocale, datorită conținutului mare de vitamina C, dar și a condimentelor iuți care ajută la încălzirea corpului. Este interzis consumul de cafea și de alcool.