Main menu

header

547 9 1de Carmen Ciripoiu

Surorile mai mici ale măceșelor, coarnele, nu mai sunt fructele uitate ale toamnei, deoarece capacitățile lor de vindecare a multor maladii au început să fie tot mai cunoscute. Ce boli tratează, dar şi faptul că ele conțin mai multă vitamina C decât clasica lămâie, precum și magneziu, calciu și fier din belșug, veţi descoperi în rândurile de mai jos.

Leac pentru diaree

Specialiștii spun despre coarne că sunt un leac de excepție pentru tratarea diareii. Tratamentul este foarte simplu: peste două linguri cu coarne uscate se toarnă o cană cu apă clocotită. Se pun la fiert, la foc potrivit, timp de 30 de minute, apoi se strecoară. Se beau 100 ml, de trei ori pe zi, pe stomacul gol, timp de trei-patru zile. Și tot micuțele fructe sunt de mare ajutor și persoanelor care suferă de colecistită. Într-un vas emailat, peste 50 g fructe proaspete se toarnă 400 ml apă. Recipientul se pune pe foc mic şi se fierbe timp de 15-20 de minute. După răcire, se strecoară lichidul şi se consumă 100 ml, de patru ori pe zi, înainte de mesele principale. Tratamentul durează 30 de zile.

Adio dureri de cap!

Neplăcutele simptome cauzate de hemoroizi sunt vindecate cu mare succes de coarnele proaspete, mărunțite. Se administrează dimineaţa o lingură, cu o jumătate de oră înainte de a mânca, la prânz două linguri, iar seara, din nou o lingură, pe stomacul gol. Fructele se consumă încet, mestecându-se foarte bine. Pe toată durata tratamentului nu se consumă carne, condimente și este total contraindicat consumul de alcool. Nivelul ridicat de zahăr din sânge se tratează tot cu fructele de corn. Acestea se spală foarte bine, se scot sâmburii, apoi se introduc în storcătorul de fructe. Se recomandă 50 ml dimineața, cu o jumătate de oră înainte de masă. Doza crește treptat, până se ajunge la un pahar pe zi. Tratamentul durează două luni. Împotriva durerilor de cap se scot sâmburii fructelor proaspete, pulpa se pisează mărunt, se pune într-un tifon şi apoi se aplică pe frunte. Durerea cedează într-o oră.

Coarnele nu sunt indicate persoanelor care suferă de insomnie sau de aciditate la stomac