Main menu

header

548 10 1de Cătălina Tăgârţă

Dacă ați citi undeva despre planta mărul-lupului că vindecă ulcerul gastroduodenal, ulcerul varicos, pancreatita, hemoroizii, căderea părului, constipația, stările depresive și insomnia, candidozele şi herpesul bucal, anexitele, fibromul uterin, chisturile ovariene, cancerele uterine, bolile sistemului nervos, arsurile și multe altele, ce părere ați avea? Mulți oameni tind să creadă că aceste afirmații sunt politici de marketing, atât timp cât nu e vorba despre un elixir-minune. Însă, specialiștii în fitoterapie susțin că, în dozele potrivite și sub atentă supraveghere, se pot obține toate aceste rezultate. Fitoterapeutul Ioan Bonchiș (foto), reprezentantul www-aroma-plantelor-bonchis, vă dezvăluie câteva dintre misterele acestei plante.

„Utilizat încă din Egiptul Antic”

548 10 2- Domnule Bonchiș, sunteți renumit în Bihor și în toată țara, de altfel, pentru rezultatele pe care le obțineți cu ajutorul plantelor! Vă rog să ne vorbiți de această dată despre mărul-lupului!

- Mărul-lupului este o plantă cu valoare terapeutică deosebită - folosită de noi în special în tratamentul ulcerului. În cazul tumorilor maligne (gradele I-III), important este ca bolnavii să o folosească în faza incipientă. Mărul-lupului stabilizează cancerul, oprind înmulţirea necontrolată a celulelor şi ridicând imunitatea organismului. Această plantă a fost utilizată încă din Egiptul Antic, pentru muşcăturile de şarpe, şi mai târziu a fost folosită în promovarea contracțiilor uterine la naştere. Poate fi întrebuinţată însă și pentru multe alte afecțiuni, trebuie doar să fie combinată în forma și doza potrivite pentru fiecare problemă în parte, pentru a se obține rezultatele așteptate.

- Vă rog să ne spuneți care este cel mai comun mod de întrebuințare!

- Produsul se poate prezenta sub formă de ceai, tinctură sau alifie. Infuzia se prepară astfel: peste o linguriţă cu mărul-lupului se toarnă o cană cu apă clocotită, lăsându-se vasul acoperit cel puțin zece minute, se strecoară și infuzia se consumă în cursul zilei.

„În unele cazuri, combinat cu ceai de gălbenele”

- Ceaiul poate fi utilizat și intern și extern, nu?

- Desigur, pentru uz intern, în caz de colon iritat, se include și combinaţia de plante pentru tumori canceroase, consumându-se în paralel şi ceaiul de năpraznic. Pentru uz extern, în infuzia preparată așa cum am amintit se înmoaie un tampon și se șterge cât mai des, cu grijă, zona cu probleme. De asemenea, în următoarele situații se pot pune comprese: pentru eczeme, dermatoze, infecţii cu ulceraţii, răni, tăieturi, arsuri de orice fel, regenerarea pielii, stimularea formării de noi celule, ulcer varicos. În cazul afecțiunilor la nivelul aparatului genital feminin se vor face spălături (cu irigatorul) seara la culcare şi se vor consuma în paralel combinaţiile de plante uz extern, rețetele putând suferi modificări de la o persoană la alta, în funcție de istoricul fiecăreia. În cazurile mai grave, precum cancerul, se va utiliza tinctura, care se combină cu ceai de gălbenele, dar, și în această situaţie, trebuie știut întregul istoric medical. În primul rând, fiindcă planta conține o substanță otrăvitoare și nu trebuie consumată în doză mare și, în al doilea rând, deoarece, la fel ca orice boală tratată incomplet, la un moment dat pot apărea complicații. Tinctura mai poate fi utilizată și pentru spălăturile vaginale: se pune câte o linguriţă cu tinctură în ceaiul de mărul-lupului sau de gălbenele.

„Alifia cu arnică, de folos în ulcer varicos”

548 10 3- Dumneavoastră sub ce formă utilizați această plantă cel mai des și pentru ce tip de afecțiuni?

- Noi am combinat mărul-lupului cu arnică și am obținut o alifie care tratează ulcerul varicos, eczemele umede sau uscate, furunculozele, crăpăturile la călcâie, ameliorează simptomele psoriazisului, vindecă arsurile de orice tip, eficientă în tratarea hemoroizilor externi, artritelor, nodulilor mamari și în alte afecţiuni. Pentru detalii, cititorii ne pot contacta prin e-mail (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) sau la telefon (0722.328.896). Pe această cale aș vrea să informez cititorii dumneavoastră că Aroma Plant oferă gratuit transport şi cartea „Şamanul din Bihor” pentru cine achiziționează de la trei produse în sus. Iar pentru informaţii despre cură și orice alte tratamente ne pot contacta cu încredere.

„Benefic în mâncărimi și ten gras”

- Super... Vă rog să ne povestiți și despre alifia cu mărul-lupului și gălbenele. Am văzut că există și o astfel de combinație.

- Desigur. Spre deosebire de cea menționată deja, aceasta vă poate scăpa și de mâncărimi, fisuri anale, bătături, ten gras și uscat, zona zoster și ciuperci. Dar, așa cum am amintit deja și în celelalte rânduri, natura oferă soluții pentru toate problemele. Tot ce trebuie să facă bolnavii este să descrie întocmai simptomele și să cunoască toate diagnosticele puse deja de medici, pentru a le putea recomanda tratamentul cel mai potrivit pentru ei în momentul respectiv. Numai în funcție de afecțiune le pot spune cât durează tratamentul, după cât timp poate fi reluată cura și așa mai departe.

„Tot ce trebuie să facă bolnavii este să descrie întocmai simptomele și să cunoască toate diagnosticele puse deja de medici, pentru a le putea recomanda tratamentul cel mai potrivit pentru ei în momentul respectiv“

Are efect în caz de sterilitate

Planta poate fi utilizată, în diverse combinații și cure, pentru următoarele probleme: boli de piele - eczeme, dermatoze, infecţii cu ulceraţii, răni, tăieturi, arsuri, opăriri, regenerare a pielii (stimularea colagenului şi elastinei), stimularea formării de noi celule; circulaţie: ulcer varicos; aparat gastrointestinal: hemoroizi externi, colon iritat; aparat genital la femei: reglarea ciclului, sterilitate, vaginite, trichomoniaze, prurit vaginal, vulvite, gonoree, fibrom uterin, chisturi ovariene, mamare, infecţii mamare (galactoforite, fisuri mamelonare, limfangite, abcese); aparat genital masculin: cancer de prostată. Ceaiul din mărul-lupului este antibacterial, antifungal, depurativ.