Main menu

header

549 8 2de Carmen Ciripoiu

Dezagreabilă în organism și jenantă pentru societate, aerofagia este provocată de un act reflex caracterizat prin pătrunderea în stomac a unei cantități de aer odată cu înghițirea salivei, băuturilor sau alimentelor. Cele mai bune remedii naturiste pentru a scăpa de această boală, în rândurile de mai jos.

Vinul de angelică și scorțișoară face minuni

Una dintre cele mai bune rețete pentru a scăpa de aerofagie se obține prin amestecul a 50 g gutuie cu 50 g pătrunjel și 50 g varză. Acestea se sfărâmă într-un castron, apoi se adaugă puțin vin și se lasă la macerat. Din acest amestec se consumă un pahar pe zi după mesele principale. Vinul de angelică și scorțișoară este, de asemenea, cunoscut în lupta cu aerofagia. Licoarea se obține din 30 g rădăcină de angelică, un vârf de cuțit cu scorțișoară și două cuișoare. Ingredientele se pun la macerat 20 de zile într-un litru de vin roșu, apoi se strecoară și se depozitează în sticle. Se consumă un păhărel înainte de mesele principale. Excepțional este și ceaiul de semințe de mărar. Se prepară sub formă de infuzie, dintr-o linguriță cu semințe de mărar, la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat câteva minute, se strecoară și se bea imediat.

Tarhonul, un remediu căutat

Cunoscut mai mult ca aromatizant pentru mâncăruri, tarhonul este un remediu eficient și pentru dureri de stomac, inflamații abdominale, gaze sau aerofagie. Se prepară o infuzie dintr-o linguriță cu tarhon, la o cană cu apă clocotită. Tarhonul se poate folosi și presărat pe mâncăruri. Un remediu folosit de persoanele care suferă de afecțiuni digestive pe sistem nervos este ceaiul de roiniță. Se administrează infuzie preparată dintr-o linguriță cu roiniță, la o cană cu apă clocotită. Ceaiul se consumă după mesele principale. Pentru a combate aerofagia, se recomandă o cană cu ceai de anason verde după fiecare masă. Rețeta este următoarea: se varsă o linguriță cu semințe de anason verde în 250 ml apă rece, se aduce la punctul de fierbere, se mai ţine pe foc trei minute, apoi încă cinci minute la infuzat.