Main menu

header

775 8 1de Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu

Plantă decorativă deosebit de apreciată pentru aspectul său, rușcuța de primăvară are și proprietăți medicinale.

Atenuează palpitațiile generate de anxietate

Chiar dacă este o plantă cu potențial toxic, rușcuța de primăvară poate fi utilizată ca remediu într-o serie de afecțiuni, la recomandarea specialistului și cu respectarea strictă a dozelor. Potrivit cercetărilor asupra rușcuței de primăvară, s-a descoperit că această plantă conține o serie de substanțe care au rol de stimulator cardiac. În aceste condiții, rușcuța de primăvară este considerată o plantă care îmbunătățește performanța inimii, în paralel scăzând ritmul cardiac. De asemenea, preparatele pe bază de plantă au eficiență în aritmie, stenoză mitrală, afecțiune generată de insuficiența cardiacă, și în edemele cauzate de circulația sangvină deficitară, notează herbal-supplement-resource.com. De altfel, comisia guvernamentală germană care reglează piața medicamentelor aprobă preparatele pe bază de plantă în anumite formule destinate atenuării palpitațiilor cardiace generate de anxietate.

Este un bun diuretic

Prin tradiție, rușcuța de primăvară a fost utilizată împotriva multor afecțiuni, printre care febra, durerile menstruale, pietrele la rinichi sau epilepsia. În zilele noastre, efectele diuretice ale plantei sunt recomandate împotriva retenției de apă și a suferințelor generate de reumatism. În același timp, potrivit literaturii de specialitate, rușcuța de primăvară este recomandată în cazuri de insuficiență venoasă, în crize de astm, date fiind proprietățile sale antiinflamatoare, împotriva tusei, hipertiroidismului și problemelor de prostată. Potrivit experților guvernamentali din Germania, dozele de administrare a pulberii de rușcuță de primăvară variază între 0,6 grame și 3 grame maximum pe zi, sub supravegherea specialistului.

Atenție! Rușcuța de primăvară este o plantă cu potențial toxic semnificativ, chiar și în doze care par mici, astfel încât supradozarea poate provoca vărsături și chiar paralizia inimii.