Main menu

header

786 7 2de Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu-nr786-sapt18-24-iun-2020

Mierea de mană are în compoziţia sa de 20 de ori mai multe minerale şi oligoelemente decât cea obţinută din nectarul florilor, ceea ce face din acest produs al albinelor un mijloc terapeutic remarcabil.

Susține producerea de sânge la nivelul măduvei osoase

Mierea de mană este singurul sortiment de miere care nu provine din nectarul florilor, ci din alte două surse: secreţiile dulci ale arborilor sau excreţiile afidelor. Mierea de mană are o binecunoscută acţiune antibiotică. Proprietăţile antibacteriene şi enzimele din compoziţia sa fac din acest produs un agent antibacterian puternic, fiind un excelent remediu împotriva tusei. Datorită concentraţiei de substanţe bioactive, mierea de mană are efect benefic în anemii, spasmofilii sau împotriva infecţiilor respiratorii. „Această miere este o bună stimulatoare a sistemului imunitar, ajută mai bine regenerarea pielii, a mucoaselor din corp şi chiar producerea de sânge la nivelul măduvei osoase”, punctează doctor Ştefan Stângaciu, preşedinte al Societăţii Române de Apiterapie.

Favorizează refacerea florei intestinale

Mierea de mană conține flavonoide care fac ca acest produs să fie puternic antibacterian, antiinflamator, antioxidant. Datorită bogăţiei de principii nutritive, acest tip de miere favorizează refacerea florei intestinale, oligozaharidele care intră în compoziţia mierii de mană fiind prebiotice care susţin dezvoltarea bacteriilor bune din intestin. În același timp, antioxidanţii din compoziţia acestui tip de miere combat radicalii liberi şi reduc daunele provocate de aceştia. În plus, acest tip de miere poate fi considerat un cocteil de minerale, într-o concentrație de șase ori mai mare decât a mierii de salcâm. În aceste condiții, un tratament cu miere de mană este frecvent recomandat în tratamentul spasmofiliei la adolescenţi, rahitismului la copii, în osteoporoză şi afecţiuni articulare la vârstnici. Mierea de mană are o valoare deosebită pentru consumul uman şi prin conţinutul de vitamina C şi vitamine din grupul B, susținând organismul slăbit în perioade de epuizare sau de convalescență.

Mierea de mană poate fi consumată şi de persoanele alergice la polen