Main menu

header

788 7 1de Carmen Ciripoiu şi Ştefania Băcanu

O bogăție de glucoză și fructoză, dar și de proteine vegetale, tanin și microelemente, sălcioara de argint a uimit fitoterapeuții cu virtuțiile sale cu totul ieșite din comun.

Are efect astringent şi antiinflamator

Datorită efectului său astringent și antiinflamator, sălcioara de argint este indicată în bolile stomacului și ale intestinului gros. Puneți 30 g fructe în 300 ml apă fierbinte, pe baie de abur. Lăsați un sfert de oră, strecurați și stoarceți bine fructele. Administrați două linguri cu preparat, de trei-patru ori pe zi, înainte de masă. Licoarea se păstrează la frigider, dar nu mai mult de două zile. Sălcioara de argint este excepțională în lupta cu helmintiaza (infestarea organismului uman cu diverşi paraziţi intestinali care pătrund prin apă, aer sau înghiţire). În acest sens, consumați timp de șapte zile, între mese, de trei ori pe zi, o lingură cu infuzie, preparată din două linguriţe cu frunze tocate, care se lasă 20 de minute în 250 ml apă.

Stopează diareea și colicile abdominale

Dacă suferiți de hemoroizi și nu știți ce să faceți să scăpați de această problemă, amestecați o ceșcuţă cu pulpă de fructe de sălcioară de argint cu aceeași cantitate de frunze de pătlagină. O linguriță cu amestec se pune pe o bucățică de tifon steril și se aplică comprese pe locul afectat. Lăsați să acționeze câteva ore și schimbați de două-trei ori pe zi. Împotriva diareei și a colicilor abdominale, râșniți fructele uscate de sălcioară de argint până obțineți o pulbere. Depozitați în borcane închise la culoare și păstrați la loc răcoros. Se administrează două lingurițe cu pulbere cu un pahar cu apă, de patru ori pe zi, între mese. Planta nu are contraindicații, dar trebuie evitată de femeile însărcinate care au sensibilitate la arome puternice.