Main menu

header

800 7 1de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu

Bătrânii spun că cine vrea să se conecteze la Univers, nu trebuie decât să îmbrățișeze un stejar. Cât privește fructele acestuia, ghindele, se numără printre cele mai bune antitumorale, dar și remedii extrem de utile în tratamentul sistemului genital şi urinar. Mai mult, ghindele au și un efect benefic asupra sistemului digestiv. Pentru ca remediile să fie 100% utile, e important să le culegeți de la sfârșitul lunii septembrie până în noiembrie.

Cresc... potența!

Persoanele care au probleme cu potența sau cu vezica urinară au în ghinde un prieten cum rar se întâlnește. Tot ce trebuie să faceți este să stoarceți suc din ghinde verzi, pe care să-l amestecați cu miere, în cantități egale. Se administrează trei linguri, de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Și tot ghindele au un rol important în tratarea diabetului. În acest sens, se recomandă o linguriță cu pulbere din ghinde, consumată cu o oră înainte de mese. Tratamentul se face dimineața și seara. În cazul în care aveți ghinde verzi, curățați și dați pe răzătoarea mică. O linguriță cu acest produs obținut se consumă pe stomacul gol, dimineața, cu o jumătate de oră înainte de masă și seara, cu o oră după masă. Atenție! Nu aveți voie să mâncați nimic timp de câteva ore după administrare, dar puteți consuma apă. Tratamentul se efectuează astfel: o săptămână se consumă pulbere, o săptămână se face pauză. În această săptămână se face şi o analiză de sânge. După trei tratamente, veți constata că zahărul din sânge se normalizează.

Amestecate cu frunze de nuc reglează glicemia

La rândul său, tinctura de ghinde are rolul de a regla glicemia. Luați jumătate de pahar cu ghinde coapte, uscate şi zdrobite și amestecați cu două pahare cu frunze de nuc tăiate mărunt. Turnați deasupra 1,5 litri de ţuică de bună calitate. Produsul se lasă la macerat timp de două săptămâni, perioadă în care se agită zilnic. Ulterior, se strecoară. Se administrează o lingură, de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Cura se face timp de o lună, cu pauză de două săptămâni. Pentru efectul dorit, se repetă de trei ori. În această perioadă, se controlează glicemia.

Macerate în ţuică, înlătură constipația

Și tot ghindele sunt cele care le sunt utile persoanelor care suferă de constipație. Aveți nevoie de o ceșcuţă cu ghinde bine râșnite. Acestea se vor pune la macerat într-un litru de ţuică sau de vodcă, timp de două săptămâni, perioadă în care se vor agita zilnic. Se administrează o lingură, de trei ori pe zi, cu 20-30 de minute înainte de masă. Micuțele ghinde îi pot veni de hac și pancreatitei. Scoateți căciulițele de pe ghinde și zdrobiți cât puteți de bine. O lingură cu pulberea obținută din căciulițe se lasă la infuzat pentru trei ore într-un termos, în 500 ml apă. Se strecoară și se consumă o linguriță, de trei ori pe zi. În funcție de cum vă simțiți, doza poate crește până la 50-70 ml pe zi.

Nu se recomandă folosirea în alimentaţie a ghindelor care cad în prima săptămână a lunii septembrie! Pot avea efecte slabe sau pot fi infestate

Vindecă ulcerul şi gastrita

Dacă suferiți de oboseală, extenuare psihică sau dureri de cap, luați o cană cu apă fierbinte în care adăugați două linguri cu cafea de ghindă și o linguriță cu miere. Omogenizați bine și lăsați la infuzat timp de zece minute, apoi consumați. Pentru a obține cafeaua de ghindă prăjiți ghinde și semințe de năut, în proporție de 2:1. În timpul operațiunii, amestecați continuu, pentru a nu se arde. Împotriva ulcerului și a gastritei, consumați o linguriță cu pulbere de ghindă de două ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea o veți obține prin uscarea și măcinarea ghindelor. Atenție! Ghindele crude, neprelucrate termic, sunt dăunătoare pentru vezica urinară bolnavă.