Main menu

header

802 9 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

În calitatea sa de redutabilă sursă de polifenoli cu acțiune antioxidantă, trandafirul-de-stâncă pune la dispoziția sănătății oamenilor beneficii care merg de la desfundarea sinusurilor până la încetinirea îmbătrânirii.

Balsam pentru Zona Zoster

Polifenolii din trandafirul-de-stâncă sunt extrem de importanți pentru întărirea sistemului imunitar și susțin răspunsul optim al organismului în fața agresiunii diverșilor agenți patogeni. Ceaiul de plantă este creditat cu capacitatea de a genera un plus de energie, fiind cunoscut prin tradiție, încă din Antichitate, ca un excelent tonic. În același timp, trandafirul-de-stâncă este renumit pentru acțiunea sa antivirală și antibacteriană, ceea ce recomandă planta în cazuri de herpes sau Zona Zoster, notează healthyplanbyann.com.

Încetinește procesul de îmbătrânire

Trandafirul-de-stâncă a demonstrat, în cadrul unor studii riguroase, proprietatea de a scădea inflamațiile, ceea ce a determinat specialiștii să recomande planta împotriva suferințelor generate de artrită. Totodată, ceaiul de trandafir-de-stâncă, preparat din o linguriță cu plantă uscată la o cană cu apă fierbinte, infuzat zece minute și apoi strecurat, este un aliat împotriva trombozei, a afecțiunilor coronariene și încetinește procesul de îmbătrânire. Literatura de specialitate menționează în dreptul ceaiului de trandafir-de-stâncă faptul că poate preveni cancerul de plămâni, stomac, intestine, esofag, pancreas, ficat, sân, prostată sau de piele grație prezenței polifenolilor, precum și de a îmbunătăți semnificativ calitatea vieții, datorită acțiunii antioxidanților.

Antialergic natural de top

Proprietățile antiseptice ale trandafirului-de-stâncă se regăsesc din plin în uleiul esențial pe care îl furnizează această plantă. Astfel, acesta purifică, previne infectările și vindecă, fiind recomandat împotriva proliferării bacteriilor, punctează medicul Françoise Couic Marinier, din Limoges, Franța. În aceste condiții, produsul încetinește sângerarea în cazul rănilor proaspete, accelerează vindecarea și cicatrizarea și acționează ca un antiinflamator și un analgezic natural. În același timp, acest ulei este recomandat împotriva blocării căilor respiratorii superioare, eliberându-le de mucus în exces, este un antialergic natural de top și tratează cu rezulate excelente, la recomandarea specialistului, răceala, tusea sau bronșita.

„Uleiul esențial de trandafir-de-stâncă este foarte eficient împotriva rozaceei tenului“ (doctor Françoise Couic Marinier, Limoges, Franța)