Main menu

header

845 8 1de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Plantă decorativă foarte apreciată în Asia și Australia, abroma este și un vindecător cu numeroase virtuți terapeutice, care s-au transmis din generație în generație și au fost confirmate de știință.

De folos în dismenoree

Cercetările internaționale au pus în evidență capacitatea extractului de frunze de abroma de a ajuta la absorbția glucozei din sânge. Prezența fibrelor solubile în această plantă ajută la gestionarea diabetului, scade colesterolul și detoxifică organismul. De altfel, în Asia, abroma este utilizată pe scară largă pentru a trata diabetul. Extractul de rădăcini uscate (pulbere) și frunze se administrează în mod regulat, timp de aproximativ opt săptămâni, în cantitatea precizată de specialist, cu efect de stimulare a toleranței la glucoză, scrie healthbenefitstimes.com. Pe de altă parte, rădăcina de abroma tratează dezechilibrele uterine, ajută la reglarea ciclului menstrual, fiind utilă în special în dismenoree. În plus, prin susținerea acordată peristaltismului intestinal, abroma este un aliat al absorbției optime a nutrienților.

Promovează producerea de hemoglobină

Studiile asupra efectelor benefice ale administrării de abroma au evidențiat calitatea plantei de a promova producerea de hemoglobină, cu efecte ca îmbunătățirea oxigenării organelor și prevenirea anemiei. De asemenea, abroma este renumită pentru aportul de antioxidanți, care combat efectele nocive ale acțiunii radicalilor liberi, elimină stresul oxidativ și astfel previn îmbătrânirea prematură, precum și o serie de boli cronice, de la cele cardiovasculare la cancer. Totodată, frunzele plantei s-au dovedit redutabile în tratarea suferințelor generate de reumatism. Abroma se folosește sub formă de decoct, preparat din 5 g rădăcină de plantă, care se fierb în 400 ml apă. Se lasă pe flacără până când lichidul scade la 100 ml. Preparatul se consumă de două ori pe zi. În același timp, date fiind calitățile sale sedative, abroma are efect în cazuri de sinuzită.

Abroma are un renume bine consolidat în Ayurveda pentru proprietatea de a echilibra nivelul hormonilor