Main menu

header

871 7 1de Ștefania Băcanu şi Sorin Dumitrescu

Iarba țapului a fost descoperită de un păstor chinez, în urmă cu sute de ani, după ce a folosit-o personal în tratarea mai multor afecţiuni, iar oile pe care le păzea s-au împerecheat mult mai repede, în urma consumului de plantă. Icariina este substanţa activă, care a fost extrasă şi modificată pentru prepararea tabletelor şi a ceaiului. În plus, iarba ţapului se mai poate consuma şi sub formă de pulbere sau tinctură.

Reglează circulaţia sangvină

Bogată în vitaminele B1, B2, B12, C, D şi E şi cu un conţinut ridicat de minerale precum potasiu, calciu, fosfor, magneziu, iod, cupru, zinc şi mangan, iarba ţapului este o plantă esenţială pentru sănătatea organismului. Consumată regulat, reglează circulaţia sagvină, creşte masa musculară şi are efect stimulator asupra libidoului şi a performanţelor sexuale, fiind indicat atât bărbaţilor, cât şi femeilor. Se recomandă planta sub formă de infuzie. Câte o linguriţă cu plantă uscată, adăugată la 250 ml apă clocotită. Se consumă neîndulcit, în fiecare seară, timp de 30 de zile. În cazul infertilităţii la femei, cura se repetă după două luni de pauză.

Atenuează durerile de spate

Iarba țapului este un supliment natural pentru întregul organism, recomandată, în special, în cazul oboselii fizice şi a imunităţii slăbite. Se foloseşte infuzia din plantă, o linguriţă la 200 ml apă clocotită, câte două căni pe zi, dimineaţa şi seara, după masă, timp de 10-14 zile. De asemenea, calmează durerile de spate şi cele articulare, dacă se utilizează regulat tinctura din iarba ţapului. Alegeţi un borcan de 250 g cu capac. Puneţi o treime plante uscate şi acoperiţi cu alcool de 90 de grade. Lăsaţi-l cinci-șase zile la macerat, într-un loc umbros şi rece, strecuraţi-l şi puneți tinctura într-un alt borcan tot cu capac. Luaţi câte o linguriţă, în fiecare dimineaţă, 14 zile. Tinctura este bună şi pentru cei care au pierderi de memorie, suferă de boli de inimă, de ficat, bronşite, dar şi în cazul infecţiilor virale sau a inflamaţiei cronice a mucoasei nazale.