Main menu

header

874 7 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Populară în China, Japonia sau Coreea, planta-curcubeu este prețuită de secole pentru proprietăți terapeutice remarcabile, care se extind de la scăderea nivelului de zahăr din sânge până la detoxificarea organismului.

Reduce nivelul de zahăr

Planta-curcubeu este un adevărat vindecător, apreciat ca atare în medicina tradițională asiatică. Cercetările moderne au pus în evidență unele dintre proprietățile cu care este creditată planta în mod tradițional, iar pe unul din primele locuri se află capacitatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge. Numeroase teste pe animale de laborator au evidențiat capacitatea antidiabetică a plantei-curcubeu, care poate reprezenta un remediu pentru pacienții diagnosticați cu această boală, astfel încât studiile continuă pe voluntari umani. De asemenea, extractul de plantă a fost certificat ca o opțiune în lupta cu obezitatea. Grație capacității de a acționa ca diuretic, planta-curcubeu este folosită pentru prepararea medicamentelor tradiționale utilizate în tratarea afecțiunilor care necesită eliminarea toxinelor și a lichidului în exces din organism. Capacitatea de detoxificare pe care o are acest vindecător natural este completată și de prezența în planta-curcubeu a unor agenți antibacterieni și antivirali. Pe de altă parte, literatura de specialitate menționează în dreptul acestei plante medicinale proprietatea de a ajuta în tratamentul pneumoniei și sindromului respirator acut sever, boală contagioasă și potențial fatală.

Sprijină echilibrul florei intestinale

Plină de antioxidanți, planta-curcubeu exercită o activitate extinsă de anihilare a radicalilor liberi și de combatere a stresului oxidativ. Ca urmare, acest medic al naturii previne îmbătrânirea prematură, daunele cauzate celulelor și ADN de elementele poluante de fiecare zi. În același timp, planta-curcubeu susține echilibrul florei intestinale și a demonstrat, după mai multe experimente, în formă de extract, că are eficiență considerabilă în combaterea ulcerului de stomac. Pe de altă parte, planta-curcubeu stimulează producția de limfocite, elemente esențiale ale sistemului de apărare al organismului.

PONT. Planta-curcubeu este cunoscută pentru capacitatea de a bloca efectele otrăvirilor accidentale, datorită capacității sale de a neutraliza substanțele toxice.