Main menu

header

886 6 1de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

Este emblema Orientului, simbolul iubirii, dar și un excelent remediu pentru sănătate, fiind folosit încă din Antichitate pentru virtuțiile sale deosebite. Considerat un medicament universal, trandafirul este minunat pentru îmbunătățirea vederii, auzului, dar și a activității mușchiului cardiac la persoa- nele vârstnice.

Infuzia „spală” ochii de conjunctivită

886 6 2Suferiți de conjunctivită? Petalele de trandafir vă sunt un prieten de nădejde. Tot ce trebuie să faceți este să lăsați la infuzat o lingură cu petale uscate în 200 ml apă clocotită. După o jumătate de oră strecurați și răciți. Ștergeți ochii cu această infuzie, de câteva ori pe zi. Pentru o vindecare mai rapidă, înainte de culcare, puneți comprese pe ochi și păstrați timp de 30 de minute. În cazul stomatitei, tăiați mărunt petale cât să încapă în trei linguri, puneți la infuzat în două pahare cu apă clocotită și lăsați până la răcire. Cu acest produs, clătiți gura de câteva ori pe zi. Neplăcuta amigdalită se poate vindeca amestecând părți egale de miere cu petale de trandafir proaspete sau uscate. Țineți acest produs în gură timp de o jumătate de oră, apoi aruncați. Tratamentul se face timp de câteva zile, de două ori pe zi.

Pulberea este de ajutor în parodontoză

Suferiți de parodontoză și niciun tratament nu și-a făcut efectul? Încercați și acest remediu pe bază de petale de trandafir. Amestecați în părți egale pulbere de flori uscate cu miere, apoi fricționați gingiile cu probleme. Veți vedea că diferența este uriașă. Răceala, bronșita, faringitele sau nevrozele sunt alungate de infuzia de trandafir. Puneți o linguriță cu petale uscate într-un pahar cu apă fierbinte, lăsați la infuzat câteva minute și consumați. Și tot trandafirul este cel care vă ia durerea cu mâna dacă suferiți de spondiloză. Lăsați la macerat zece petale de trandafir în 125 ml țuică, o perioadă de cinci zile. Cu această soluție se vor unge locurile bolnave. Așezați apoi un fular de lână peste partea dureroasă și păstrați până când situația se îmbunătățește.

Vinul îi vine de hac astmului bronșic

Dacă suferiți de coșuri, erizipel, prurit alergic sau eczeme, puneți pe locurile afectate un strat de petale de trandafir proaspete și fixați cu un plasture sau un tifon. Cu acest remediu se vindecă și plăgile infectate sau arsurile. Tratamentul se face zilnic. Veți scăpa de constipație dacă veți mesteca câteva minute, apoi veți înghiți, zece petale proaspete de trandafir. Tratamentul se recomandă de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Oamenii de știință au demonstrat că persoanele care sunt predispuse la depresii, nevroze, slăbiciune, sau care au migrene și vertij trebuie să inhaleze aromă de trandafir. În acest sens, puneți într-un bol apă fierbinte și câteva flori de trandafir și lăsați în camera unde stă persoana suferindă. În cazul astmului bronșic, amestecați zece linguri cu petale de trandafir cu 500 g dovleac tocat, o lingură cu frunze de pătlagină tăiate cât mai mărunt și un litru de vin roșu. Aduceți amestecul până aproape de fierbere și luați de pe foc. Lăsați la răcit și adăugați două linguri cu miere. Se administrează o lingură, de cinci ori pe zi, timp de trei zile. Cura se repetă după o lună de pauză.

Uleiul este recomandat în otită

Cu ulcerul varicos nu e de glumit, dar dacă veți aplica comprese cu ulei de trandafir, situația se va îmbunătăți radical. Bolnavilor cu angină pectorală li se recomandă să poarte la gât un medalion cu un tampon de vată îmbibat cu puțin ulei de trandafir. Otita se rezolvă rapid picurând două, trei picături de ulei de trandafir în urechea bolnavă, de trei ori pe zi. Blefarita, cea mai comună cauză a ochilor uscați, care se manifestă ca o inflamație a glandelor sebacee de la nivelul pleoapelor, se vindecă dacă le ungeți de trei ori pe zi, cu ulei de trandafir. Tratamentul durează o lună. Pentru efect maxim, consumați și ceai de petale de trandafir. A venit vara și celulita este o problemă de care vrea să scape orice femeie. Nimic mai simplu, dacă veți amesteca 12 picături de ulei de trandafir cu 100 ml ulei de măsline. Faceți un duș cald, apoi fricționați bine locurile cu probleme.

Apa îndepărtează transpiraţia abundentă

886 6 3Când durerile lombare nu vă dau pace, aplicați pe zona dureroasă comprese fierbinți cu apă de trandafir. Dacă transpirația abundentă nu vă lasă să trăiți liniștiți, ștergeți corpul dimineața și seara cu apă de trandafiri. Pentru efectele dorite, în același timp faceți băi de trei ori pe săptămână cu frunze de nuc. Petalele de trandafir fac minuni și în cazul diareei cronice sau a dizenteriei. Șase linguri cu petale de trandafir se pun la infuzat într-un litru de apă clocotită. Se lasă 20 de minute, se strecoară, iar licoarea obținută se consumă pe parcursul zilei. Dacă nu reuşiţi să scăpați de dureri de cap, frecați cu oțet de trandafir tâmplele, fruntea, obrajii și ceafa. Efectul este garantat. Modul de preparare al oțetului de trandafir este următorul: puneți 100 g petale rupte într-un borcan și adăugați 900 ml oțet de vin și 100 ml spirt. Închideți ermetic și lăsați la macerat pentru cinci zile, apoi strecurați. La final, aveți grijă să stoarceți bine petalele. Depozitați în sticle curate.

Pentru a avea eficiență maximă, petalele de trandafir e bine să fie culese după ploaie, dimineața. Alegeți doar florile complet desfăcute, dar care să nu fie veștejite. Pentru a nu pierde din calitățile lor, florile nu se spală

Mască împotriva petelor de pe obraz

O excelentă mască antirid o veți putea obține amestecând un cartof de mărime medie cu patru linguri cu apă de trandafiri, o linguriță cu miere și sucul unei jumătăți de lămâie. Fierbeți cartoful, curățați de coajă și tăiați în bucățele, apoi pasați până se transformă într-un piure consistent. Adăugați apa de trandafir, mierea și sucul de lămâie. Amestecați și aplicați pe față. Lăsați să acționeze 20 de minute și clătiți cu apă caldă. Pentru a înlătura petele de pe obraz, utilizați petale de trandafir proaspete, deschise la culoare. Zdrobiți petalele de trandafir, până ce se transformă într-o pastă. Aplicați produsul pe zonele pătate de pe piele și păstrați timp de o jumătate de oră. Masați ușor, înainte de a vă clăti. Pentru a tonifica fața este excepțională gheața de trandafir. Turnați o cană cu apă clocotită peste patru linguri cu petale de trandafir. Lăsați o oră la infuzat și strecurați. Puneți lichidul obținut în tăvile pentru cuburi de gheață și introduceți la congelator. Masați fața, gâtul și decolteul cu un astfel de cub, dimineața și seara.