Main menu

header

922 7 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Stafidele sunt o gustare delicioasă, însă acestea nu au doar rolul de a fi puse în prăjituri, ci ajută şi la detoxificarea corpului de toxine.

Luptă cu anemia

Stafidele oferă o serie întreagă de beneficii, întrucât în micile fructe deshidratate rămân nutrienți puternici, care ajută la combaterea hipertensiunii și sprijină sănătatea inimii. Pot fi consumate în mod regulat, dar cu moderație, în jur de 25 de grame pe zi, pentru aportul de potasiu, care reduce tensiunea arterială. În același timp, prin conținutul de fier, stafidele tratează anemia, iar complexul de vitamine B, esențial pentru formarea sângelui nou, dar și cuprul din stafide contribuie la formarea de globule roșii.

Vă scapă de constipaţie

Stafidele sunt bogate în carbohidrați, infuzând corpul cu energie în special atunci când sunt consumate dimineața. De asemenea, chiar dacă organismul are propriile sale mecanisme de detoxificare, poate fi sprijinit în acest proces prin consumul de stafide. De asemenea, aceste fructe sunt renumite pentru capacitatea de a trata în mod natural constipația. Ca urmare a conținutului bogat de fibre insolubile, stafidele se umflă atunci când ajung în sistemul digestiv, în acest fel fiind stimulate peristaltismul intestinal și evacuarea deșeurilor.

De folos împotriva pietrelor la rinichi

Stafidele sunt bogate în calciu. Ca urmare, consumul acestor fructe asigură o bună sănătate a sistemului osos, combătând osteoporoza și prevenind deteriorarea articulațiilor. Totodată, stafidele mențin alcalinitatea organismului, fiind de folos împotriva colesterolului mărit sau a pietrelor la rinichi. De asemenea, potrivit unor cercetări recente, apa de stafide protejează ficatul. Lichidul se prepară astfel: 150 g stafide organice se pun în 400 ml apă caldă și se lasă de seara până dimineața. Această apă se bea caldă, pe stomacul gol, iar după zece minute se pot consuma şi stafidele. Următorul pas este acela de a vă întinde pe spate, timp de 30 de minute, după care se poate lua micul dejun. Tratamentul durează cel puțin patru zile.

Prin alcalinizarea și detoxificarea organismului, stafidele sunt de folos împotriva afecțiunilor pielii