Main menu

header

957 6 1de Georgiana Mihalcea

Este un fapt binecunoscut că mulți părinți de copii mici sunt prea obosiți pentru a le mai păsa de viața intimă alături de partener și sunt complet epuizați după o „tură” de 24 de ore alături de bebeluș. Pe măsură ce efectele epuizării se instalează, pot apărea și problemele în relație. Recunoaștem sau nu, chimia sexuală este o parte importantă în legătura dintre soți și trebuie să avem grijă de ea chiar și după ce familia s-a mărit.

43% dintre părinții cu copii mici au contact sexual foarte rar

„Relate”, cel mai mare centru de sprijin pentru relații din Marea Britanie, confirmă această tendință în raportul lor „The Way We Are Now” („Calea pe care suntem acum”): „Apariția copiilor este, de asemenea, asociată cu schimbări în frecvența sexului. Cei cu copii au raportat că nu au făcut sex în ultima lună (43%), comparativ cu cei fără copii (26%). Această concluzie le oferă, cu siguranță, senzația celor care traversează o asemenea etapă că nu sunt singurii. Oboseala, stresul și lipsa de interes pentru sex au fost identificate ca unele dintre cele mai frecvente cauze ale problemelor sexuale pentru bărbați și femei de către consilierii de cuplu și totuși aceste probleme sunt greu de evitat ca părinte”.

Lipsa somnului este cea mai importantă cauză

Dintre toate motivele pentru un libido slab, epuizarea, oboseala și lipsa somnului sunt cele mai frecvente. Un sondaj realizat de National Sleep Foundation a constatat că 76% dintre proaspeții părinți au probleme frecvente de somn. Somnul REM începe doar după 90 de minute din ciclul de somn și nu numai că avem nevoie de acesta pentru a sprijini relaxarea creierului, dar avem nevoie și de partea completă neîntreruptă a ciclului de somn adânc. Efectul continuu al neatingerii acestor stări de somn profund poate duce la depresie, pierderea capacităților cognitive și lipsa totală de interes pentru sex. În plus, poate apărea anxietatea, dezechilibrul hormonal și stresul.

Ashwagandha reduce stresul

Afrodiziacele pe bază de plante pot ajuta să readucă organismul la starea naturală de interes sexual și bunăstare generală. Ashwagandha (Withania Somnifera) a fost folosită de mii de ani în India. În medicina ayurvedică se crede că echilibrează hormonii feminini și masculini, așa că aceasta este o alegere minunată pentru a netezi drumul spre sănătate și satisfacția sexuală. De asemenea, se crede că această plantă calmează nervii și că ar fi remediul numărul 1 pentru combaterea stresului. Să aveți grijă de voi după ce ați devenit părinți este adesea provocator și uneori pare chiar imposibil, așa că începeți prin a restabili biochimia. Planta este comercializată sub formă de pulbere, extract lichid sau capsule. Rădăcina de ashwagandha o puteți găsi uscată sau sub formă de pudră și poate fi adăugată în apă, suc de fructe și lapte, are un gust blând, așa că poate fi folosită chiar și la un smoothie. Tinctura de ashwagandha poate fi administrată direct. Luați cantitatea zilnică recomandată și încercați-o pe o durată mai lungă de timp pentru a obține beneficiile dorite. Ca să faceți un ceai aveți nevoie de o linguriță cu această plantă (circa 2 g), care se infuzează timp de zece minute (sau se fierbe la foc mic trei-cinci minute) în 250 ml apă clocotită. Se recomnadă consumul a două-trei căni cu infuzie/decoct pe zi.

Damiana alină trauma emoțională

957 6 2Damiana (Turnera Diffusa), originară din centrul Mexicului, are o istorie lungă de utilizare ca afrodiziac și este în mod tradițional infuzată în apă fierbinte și băută ca un ceai. Aceasta este planta la care trebuie să apelați dacă lipsa sexului are un conținut emoțional puternic și incapacitatea de a ajunge la orgasm sau de a obține o erecție sunt probleme cu care vă confruntați. Emoțiile de vinovăție, dezamăgirea, furia și disperarea pot ajunge să vă stea în cale când vine momentul în sfârșit. Este esențial să vorbiți despre asta, dar damiana este un tonic calmant despre care se crede că ajută enorm la depășirea traumelor emoționale și îmbunătățirea vieții sexuale. O puteți cumpăra sub formă de frunze uscate ori pudră. Frunzele pot fi preparate în mod tradițional sub formă de ceai, iar pudra poate fi adăugată în apă, suc de fructe, lapte. Tinctura poate fi luată direct conform prospectului. Se pot adăuga aproximativ două lingurițe cu frunze uscate de damiană într-o cană cu apă fierbinte și se lasă să infuzeze timp de aproximativ 10-15 minute. Apoi, ceaiul se poate bea de două-trei ori pe zi pentru a beneficia de proprietățile sale.

Guarana alungă epuizarea

957 6 3Încercați guarana - triburile din pădurea tropicală braziliană au folosit această plantă, numită și Paullinia Cupana, de mii de ani, ca stimulent natural. Astăzi, semințele de guarana sunt încă folosite ca medicament. Extractul de guarana se face prin prelucrarea semințelor într-o pulbere. Așadar, dacă sunteți prea obosiți, epuizați și nu vă mai puteți mobiliza pentru o seară romantică, atunci acest afrodiziac vi se potrivește de minune. Despre guarana se știe că sporește rezistența fizică, așa că fiți pregătit pentru o noapte lungă de amor dacă ați servit înainte o ceșcuţă cu ceai. Pulberea de guarana poate fi adăugată într-o băutură caldă sau rece, o ciocolată caldă, un smoothie sau chiar un vin spumant, iar tinctura poate fi luată direct. Efectele guaranei sunt destul de rapide, așa că poate fi consumată chiar înainte de momentul de intimitate.

Gokshura rezolvă lipsa libidoului

957 6 4Chinezii au apelat la Gokshura (Tribulus Terrestris) pentru a ajuta la creșterea performanței sexuale și are o reputație bună în rândul sportivilor pentru construirea mușchilor. Acest lucru se datorează faptului că stimulează producția de testosteron astfel încât să poată crește libidoul la bărbați și la femei. Pulberea de Gokshura se amestecă în apă sau în suc de fructe. De asemenea, poate fi luat direct sub formă de tinctură și trebuie să știți că are un gust foarte puternic. Lăsați o linguriță cu plantă uscată (2 g) la fiert timp de trei-cinci minute sau se toarnă 250 ml apă clocotită și se lasă zece minute la infuzat.

Damiana este considerată planta mileniului al treilea, un stimulator de libido sau un relaxant foarte eficient

Suplimentarea timp de opt săptămâni cu extract de rădăcină de ashwagandha a fost asociată cu o reducere semnificativă a nivelului de stres și a îmbunătățit calitatea generală a vieții

Muira Puama stimulează dorinţa sexuală

Brazilienii au folosit această plantă de generații, care și-a câștigat numele de „Potency Wood” (lemnul potenței). Muira Puama este polivalentă, deoarece se crede că este un tonic pentru sistemul nervos, dar și că stimulează dorința sexuală și libidoul. Aceste calități o fac o alegere ideală pentru părinții epuizați ai copiilor mici, care se luptă aproape zilnic cu stări de oboseală, stres și absența dorinței sexuale. Modul de consum este asemănător celorlalte plante: direct, dacă este tinctură, amestecată într-un lichid precum apa sau sucul de fructe sau, pur și simplu, puteți prepara un ceai din 200 ml apă fierbinte și o linguriță cu rădăcină uscată. Are un gust destul de puternic, așa că ar fi bine să îndulciți lichidul în care adăugați Muira Puama cu puțină miere. Dacă doriți să preparați acasă tinctura, puteți folosi următoarea rețetă: puneți 4 linguri cu Muira Puama la 1/2 litru de alcool și lăsați sticla într-un loc întunecat și răcoros timp de patru săptămâni. Puteți consuma 2-4 ml tinctură de două ori pe zi, de exemplu, prin adăugarea la un pahar cu apă caldă cu lămâie.