Main menu

header

960 8 2de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Promovată în China de peste un mileniu ca vindecător redutabil, crizantema regală administrată sub formă de ceai are o arie de acțiune terapeutică foarte extinsă, fiind deopotrivă un furnizor semnificativ de compuși importanți pentru organism și un tratament naturist pentru numeroase afecțiuni.

Elimină hormonii stresului din sânge

Florile de crizanteme vin în multe soiuri, dar crizantema regală, care este denumită astfel pentru că a fost dăruită cu un mileniu în urmă unui împărat chinez, se deosebește de celelalte prin tabloul terapeutic extins. Ceaiul se prepară prin infuzarea cu apă fierbinte a florii integrale, care eliberează o mare varietate de anti- oxidanți, compuși organici, vitamine, minerale, aminoacizi și substanțe chimice care transformă această băutură și într-un tonic pentru organism, și într-un tratament. Utilizările medicinale ale acestui ceai sunt cunoscute de secole, renumele său de calmant al sistemului nervos depășind granițele Chinei. Concret, antioxidanții și mineralele puternice prezente în ceaiul de crizantemă regală ajută corpul să se regleze și să elimine hormonii de stres din sânge.

Scade tensiunea arterială

Generații la rând, ceaiul de crizantemă regală a fost utilizat pentru scăderea tensiunii arteriale și a inflamației din corp, ceea ce l-a făcut un redutabil aliat al bunei funcționări a sistemului cardiovascular. În epoca modernă, mai multe studii au confirmat capacitatea plantei de a ameliora bolile coronariene, ceaiul de crizantemă regală fiind astăzi considerat un excelent mijloc de prevenție, mai ales în cazul persoanelor cu predispoziție la a dezvolta afecțiuni ale inimii, precum și un tratament naturist, fără efecte secundare, al problemelor de circulație sangvină, întrucât potasiul pe care îl conține este un binecunoscut vasodilatator.

Fortifică oasele

Vitamina C, care se găsește în concentrații mari în ceaiul de crizantemă regală, este crucială pentru sănătatea sistemului imunitar - stimulează producția de celule albe din sânge și funcționează ca un antioxidant, pentru a proteja împotriva radicalilor liberi. În același timp, mineralele din plantă, cum ar fi magneziul și calciul, sunt necesare pentru o imunitate puternică. În același timp, ceaiul de crizantemă regală este un tip rar de băutură care ajută la menținerea densității osoase și la fortificarea oaselor, prevenind pierderile minerale la acest nivel.

Ceaiul de crizantemă regală elimină iritația pielii, roșeața și tratează afecțiuni cronice cum ar fi eczema și psoriazisul

Bogat în betacaroten

Foarte bogat în betacaroten și vitamina A, ceaiul de crizantemă regală este recomandat pentru sănătatea ochilor și poate proteja împotriva neuropatiei retiniene (afecțiune care poate să apară atunci când nervul optic se inflamează), cataractei, degenerescenței maculare și simptomului de vedere încețoșată. Prin faptul că prezintă în conținut mai multe tipuri diferite de vitamina B (acid folic, colină, niacină și riboflavină), ceaiul de crizantemă regală susține metabolismul și buna funcționare a sistemelor metabolice în toate etapele de dezvoltare, de la creștere până la reglarea nivelurilor hormonale și activitatea neurotransmițătorilor.