Main menu

header

    Ateroscleroza este o boală ce se întâlneşte mai ales la persoanele în vârstă. Se manifestă prin modificări patologice ale vaselor provocate de nicotină sau de colesterol. Arterele se întăresc progresiv, îşi pierd elasticitatea şi se îngustează, astfel încât circulaţia sângelui este împiedicată.

Tratamente cu argilă
     Simptomele aterosclerozei sunt: extremităţi reci, palide, tulburări cardiace frecvente, dereglări de irigaţie sangvine, pierderea memoriei, dificultăţi de concentrare, diminuarea performanţei, iritaţia. O dată ce medicul a stabilit acest diagnostic, puteţi urma câteva sfaturi şi tratamente naturiste, deosebit de utile în lupta cu această boală:  - Pacientului i se pun cataplasme cu argilă pe ceafă sau pe partea inferioară a abdomenului.
      O altă variantă de tratament cu argilă: bolnavul trebuie să ia pe cale bucală o linguriţă la o jumătate de pahar cu apă; - Fierbeţi într-o cană cu lapte patru, cinci căţei de usturoi. Strecuraţi şi apoi beţi lichidul dimineaţa, pe stomacul gol; - Puneţi într-un pahar cu apă 20 de picături de tinctură de vâsc. Pregătiţi şi consumaţi un astfel de preparat de trei ori pe zi.

Frecţii cu ulei de rozmarin  
     - Beţi trei linguri cu suc de varză sau cu zeamă de varză acră dimineaţa, pe stomacul gol; - Consumaţi zilnic infuzii din păducel, salvie, traista-ciobanului, macerat de usturoi, coada-calului (o linguriţă cu plantă la o cană cu apă clocotită); - Pacientul trebuie să facă frecţii cu ulei de rozmarin sau să se îmbăieze cu apa în care s-a pus ulei de rozmarin.

     De asemenea, bolnavii sau cei care sunt predispuşi la o astfel de boală trebuie să mănânce: vinete, morcovi, ceapă, praz, soia, usturoi, peşte proaspăt, ulei din germeni de porumb şi de floarea-soarelui, mere, gutui, tărâţe de ovăz şi de orez. Se evită astfel prăjiturile, smântâna, brânza grasă, mâncarea făcută cu făină sau cu amidon, mezelurile, carnea grasă, organele, prăjeala, alcoolul în cantitate mare.  
Elena Şerban