de Roxana Istudor şi Adrian Barna
Plantă medicinală foarte apreciată, sulfina face parte din categoria vindecătorilor fără efecte secundare și cu acțiune certificată deopotrivă de rezultatele asupra sănătății pacienților și de cercetările științifice.
Read more: Sulfina stimulează regenerarea ţesutului hepaticde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Rudă” cu tomatele, akudjura sunt delicioasele „stafide ale deșertului australian” și au un gust puternic, de caramel, care le face ideale în gastronomie. Dincolo de această utilizare, fructul are nenumărate beneficii pentru sănătate.
Read more: Akudjura, aliat împotriva reumatismuluide Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Originea utilizării vâscului deopotrivă ca simbol și ca tămăduitor vine din Evul Mediu. Considerată magică și sacră, această plantă veșnic verde a demonstrat proprietăți terapeutice confirmate de cercetările moderne.
Read more: Vâscul reduce efectele secundare ale radioterapieide Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Condiment cu o aromă de excepţie, coriandrul se remarcă nu doar culinar, ci şi prin aportul de substanţe benefice organismului şi prin tratamentele care au la bază această plantă-medicament.
Read more: Coriandrul combate conjunctivitade Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Banalii morcovi sunt adevărate alimente-minune, conținutul de carotinoizi făcând din aceste legume aliați incomparabili ai sănătății, ai greutății optime și ai luptei organismului împotriva agresiunilor interne și externe. Cercetătorii descoperă în permanență noi proprietăți ale acestor comori de nutrienți.
Read more: Morcovii menţin arterele curatede Roxana Istudor şi Flori Pintea
Arbore asiatic prețios pentru medicina tradițională, neem pune la dispoziția sănătății oamenilor preparate și compuși care tratează o gamă largă de afecțiuni.
Read more: Neem tratează ulcerul cronic de pielede Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Aflat în topul cerealelor cultivate pe Terra, sorgul câștigă teren în dietele din toată lumea întrucât este foarte gustos și nu conține gluten. De asemenea, robustul sorg este un adevărat aliment-medicament, confirmat ca atare de numeroase cercetări științifice.
Read more: Sorgul, aliat împotriva sindromului metabolicde Georgiana Mihalcea
Angelica este o plantă bienală care a fost folosită de mult timp în medicina tradițională chineză pentru a trata multe probleme de sănătate. Ea conține diverse ingrediente bioactive care pot avea proprietăți antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatorii. Este folosită în mod obișnuit ca supliment alimentar sau ca ingredient de gătit.
Read more: Angelica gestionează problemele hormonale femininede Camelia Onciu
Avem nevoie de citrulină pentru tensiunea arterială, sănătatea metabolică și multe altele. Fără acest aminoacid, n-am fi protejați de boli cardiovasculare. Citrulina se găsește în mod natural în fructe și legume, pepenele verde fiind o sursă de top, cu aproximativ 200 de miligrame de citrulină per cană cu fruct. De fapt, cuvântul citrulină provine de la Citrullus lanatus, denumirea științifică pentru pepene verde. Așadar, în acest sezon, mâncați pepene!
Read more: Citrulina, cardioprotectorul din pepenele verdede Camelia Onciu
Infecția cu Helicobacter pylori este o boală care afectează aproximativ 50% din populația lumii. Este cea mai frecventă infecție bacteriană cronică. Rata de infectare variază în funcție de vârstă, țara de reședință și condițiile de viață. Cel mai adesea, infecția se contractează în copilărie și trece neobservată. Dacă nu este tratată, durează toată viața. Iată ce alimente aduc beneficii în prevenirea și tratarea acestei infecții care se dezvoltă în stomac.
Read more: Alimente recomandate în infecţia cu Helicobacter pyloride Carmen Bădulescu şi Nicoleta Tudorie
Rădăcina a două specii de astragalus este utilizată pentru suplimente creditate cu numeroase beneficii pentru sănătate. Planta vine din negura vremurilor ca un aliat al sănătății umane și prezintă un tablou impresionant de beneficii pentru organism.
Read more: Astragalus tratează proteinuria