de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Una dintre cele mai apreciate plante din medicina tradițională chineză, astragalus, își vădește proprietățile în cadrul unor cercetări științifice extinse. Vindecător de calibru, acesta are numeroase beneficii pentru sănătate și este considerat un susținător de top al imunității organismului.
Read more: Astragalus, vasodilatatorul natural care fluidifică circulaţia sangvinăde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Mugurii aproape dezvoltați ai plantei numită caper sunt delicioși - o știe o lume întreagă, care îi folosește în numeroase preparate. Originare din zona Mediteranei, caperele sunt faimoase nu doar pentru gustul astringent, picant, unic, ci și pentru beneficiile pentru sănătate, care au fost certificate de cercetările științifice.
Read more: Caperele descongestionează căile respiratoriide Georgiana Mihalcea
Trifoiul roșu este o plantă cu flori sălbatice care aparține aceleiași familii cu mazărea și fasolea, fiind utilizat pe scară largă în medicina tradițională ca remediu pentru simptomele menopauzei, astmului, tusei convulsive, artritei și chiar cancerului. Proprietățile sale binefăcătoare pentru sănătate îl fac un aliat de nădejde pentru cei care vor să prevină și să trateze multe simptome neplăcute.
Read more: Trifoiul roşu elimină toxinelede Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Folosit pe scară largă în Asia pentru realizarea de suplimente bogate în fibre, prăjituri și făină, konjac joacă, totodată, un rol important în medicina tradițională chineză și japoneză.
Read more: Konjac protejează stratul mucos al colonuluide Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Condiment a cărui culoare galbenă înviorează imediat orice meniu și îi conferă un gust ușor picant, irezistibil, turmericul este un aliat prețios al sănătății. Studii recente au pus în evidență o nouă proprietate a acestei pulberi aurii, care demonstrează că medicina naturii este în multe cazuri capabilă să reprezinte o alternativă viabilă la medicamentele de sinteză.
Read more: Medicina naturii, un aliat fără efecte secundare Turmericul, la fel de eficient ca medicamentele...de Roxana Istudor şi Flori Pintea
Ferigă renumită, coada-calului a fost folosită ca remediu naturist încă din vremea vechilor imperii grec și roman. Cercetările contemporane au confirmat proprietățile acestui vindecător natural, clasificând planta în categoria celor care tratează numeroase probleme de sănătate, deopotrivă interne și externe.
Read more: Coada-calului previne osteopeniade Roxana Istudor şi Adrian Barna
Plantă medicinală valoroasă, ciuboțica-cucului este utilizată de mult timp pentru tratarea unui mare număr de afecţiuni. Pe lângă faptul că are efect antiinflamator şi febrifug, planta conţine principalul ingredient al aspirinei, fiind un tămăduitor natural de calibru.
Read more: Ciuboţica-cucului linişteşte tusea cronicăde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
De când oamenii de știință au pus în evidență proprietățile extraordinare ale orzului verde, această cereală a început să fie comercializată sub formă de pulbere, capsule și tablete, tot mai multe persoane dorindu-și să beneficieze de tabloul extins de avantaje asupra sănătății pe care le are acesta.
Read more: Orzul verde accelerează eliminarea toxinelor acumulate în organismde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Oamenii folosesc de sute de ani izma, atât datorită aromei sale inconfundabile, cât şi pentru proprietăţile sale medicinale. Milioane de persoane din toată lumea beau ceai de plantă datorită gustului, dar delicioasa băutură aduce o serie de beneficii incontestabile pentru sănătate și longevitate.
Read more: O plantă medicinală pentru eternitate Izma tratează vertijulde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Plantă de excepție, cânepa este de mare folos oamenilor, de la țesături la materiale de construcții și inclusiv la nivel de semințe, pe care cercetările oamenilor de știință le-au introdus în lista marilor aliați ai sănătății.
Read more: Cânepa reglează funcţionarea glandei tiroidede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Una dintre plantele cele mai surprinzătoare prin cuprinderea utilizărilor, anghinarea este cultivată deopotrivă pentru consum alimentar, pentru formularea unor preparate farmaceutice şi în scop decorativ. Disponibilă sub formă de ceai, tinctură şi pulbere, planta este un adevărat aliment-medicament.
Read more: Anghinarea protejează ficatul de acţiunea radicalilor liberi