Main menu

header

Plante care alină efectele muşcăturilor de insecte

986 6 1de Georgiana Mihalcea

Petrecerea timpului în aer liber în această perioadă a anului vă poate pune în contact cu oaspeți nedoriți! Mușcătura ocazională de insecte sau înțepătura de albine și viespi sunt destul de des întâlnite în sezonul cald, dar, din feri- cire, remediile naturale vă sunt mereu la îndemână. Principalele simptome ale ciupiturilor şi înţepăturilor de insecte sunt umflarea, durerea şi pruritul local. Majoritatea cazurilor sunt inofensive şi vor dispărea după câteva zile. Însă există şi cazuri în care muşcătura sau înţepătura se poate infecta.

Read more: Plante care alină efectele muşcăturilor de insecte

Rubarba previne anemia megaloblastică

986 7 2de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Acrișoară, dar și dulce, legumă clasificată în unele părți ale lumii ca fruct, rubarba este un aliment unic, frecvent regăsit în gastronomia occidentală, supranumit „planta de plăcintă” și utilizat în scopuri medicinale în China de mii de ani.

Read more: Rubarba previne anemia megaloblastică

Floarea-soarelui inhibă dezvoltarea Staphylococcus aureus

986 7 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Una dintre cele mai răspândite culturi agricole ale lumii, floarea-soarelui reprezintă principala sursă de uleiuri vegetale, dar, în același timp, consumul seminţelor şi mugurilor acestei plante excepționale asigură un aport cu totul deosebit de nutrienţi şi compuşi fitochimici care prezintă activitate biologică benefică pentru organism.

Read more: Floarea-soarelui inhibă dezvoltarea Staphylococcus aureus

Arborele de cola, izvor de energie

986 8 2de Georgiana Mihalcea

Arborele de cola (Cola acuminata) este o plantă tropicală originară din Africa, apreciată pentru fructele sale, ce sunt utilizate pentru a produce băuturi răcoritoare și excitante. Pe lângă gustul său distinctiv, arborele de cola oferă numeroase beneficii pentru sănătate de la efecte stimulante și antioxidante, până la pierderea în greutate și buna funcționare a sistemul cardiovascular.

Read more: Arborele de cola, izvor de energie

Cireşele atenuează simptomele gutei

986 8 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Ca unele dintre cele mai iubite fructe de pe planetă, cireșele vin pe mesele oamenilor cu un tezaur de gust și de aromă, precum și cu o comoară de nutrienți cu efecte benefice redutabile asupra sănătății.

Read more: Cireşele atenuează simptomele gutei

Chimenul relaxează ţesutul muscular al tractului digestiv

986 9 3de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Cu gustul său amărui, distinct, foarte parfumat, chimenul este un ingredient care a devenit aproape legendar nu doar din perspectiva faptului că sunt anumite meniuri care nu pot fi imaginate fără această pulbere, ci și datorită unei tradiții seculare de utilizare în medicina naturistă, cu beneficii susținute de știința modernă.

Read more: Chimenul relaxează ţesutul muscular al tractului digestiv

Crotalaria, remediu natural împotriva stomatitei

986 9 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Răspândită în toată lumea, din Africa până în Asia, crotalaria este una dintre principalele plante utilizate de medicina naturistă africană, dar nu numai, renumele său extinzându-se odată cu proprietățile terapeutice care i-au fost confirmate de știință.

Read more: Crotalaria, remediu natural împotriva stomatitei

Piperul negru sporeşte serotonina din creier

986 9 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

În calitate de condiment, piperul negru aproape nu mai are nevoie de prezentare, regăsindu-se în gastronomia din toată lumea. Ca ingredient cu numeroase beneficii pentru sănătate, acesta se remarcă nu doar prin vechimea utilizării sale, ci și prin extinderea constantă a listei de proprietăți terapeutice.

Read more: Piperul negru sporeşte serotonina din creier

Mărarul reduce riscul de accident vascular cerebral

985 7 2de Georgiana Mihalcea

Studiile arată că mărarul ne furnizează antioxidanți antiinflamatori, care sunt substanțe ce pot juca un rol important în prevenirea sau întârzierea leziunilor celulare. Când este utilizat în scopuri medicinale, acesta poate oferi beneficii precum scăderea colesterolului rău și gestionarea diabetului, dar și reducerea durerilor menstruale și a anxietății travaliului. Mărarul proaspăt (dar și cel uscat ori congelat) poate fi adăugat în multe feluri de mâncare, inclusiv salate, pentru un plus de savoare, dar și pentru toate aceste proprietăți vindecătoare și aducătoare de sănătate.

Read more: Mărarul reduce riscul de accident vascular cerebral

Cimbrul protejează corpul de virusul papiloma uman

985 6 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Plantă aromatică folosită frecvent în gastronomie grație unei savori unice, cimbrul este și un binecunoscut vindecător, ale cărui acțiuni benefice sunt atât de extinse, încât condimentul este considerat o adevărată minune a lumii naturale. De la energizarea organismului până la proprietățile anticancer, cimbrul este unul dintre cei mai importanți aliați ai sănătății umane.

Read more: Cimbrul protejează corpul de virusul papiloma uman

Saw palmetto ameliorează simptomele asociate cu hiperplazia benignă a prostatei

985 7 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Unul dintre palmierii foarte decorativi care cresc în sud-estul SUA, saw palmetto, a căpătat un renume atât de solid pe direcția anumitor proprietăți terapeutice, încât în prezent este comercializat sub formă de suplimente dedicate îmbunătățirii sănătății și prevenirii anumitor afecțiuni și simptome.

Read more: Saw palmetto ameliorează simptomele asociate cu hiperplazia benignă a prostatei